Öne Çıkanlar İyi Parti kosgeb çin  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Emirates NBD Bank PJSC 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste

Maliye Bakanı Ağbal: EKK’da Alınan Kararlar Hızlı Bir Şekilde Hayata Geçirilecek

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarafından alınan kararların Perşembe günü Başbakan Yıldırım tarafından kamuoyuna açıklayacağını belirterek, “Alınması gereken kararları, tedbirleri kararlaştırdık. İlgili düzenlemeler hızlı bir şekilde hayata geçirilecek” dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Haber Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Varlık Barışı'na dair açıklama yapan Ağbal, yurtdışından varlığını Türkiye'ye getiren vatandaşlar için, “Paranız varsa getirin bankaya transfer edin dekontu alın, dekontun yanında bir de bankaya bildirim verin, cebinize koyun onları yeter. Devletin başka bir birimine gelmek zorunda değilsiniz” dedi.
Ağbal, varlık barışı kanunundan yararlanmanın çok kolay olduğunu belirterek, “Vatandaşın İngiltere’de parası var. Oradaki hesabından burada açmış olduğu hesaba parasını transfer edecek. Bankaya uğrayacak çok basit bir form düzenledik o formu da bankaya verecek. Formu verdi, dekontu aldı. Varlık barışı kanunun bütün kazanımlarını elde etti” şeklinde açıkladı.

“VATANDAŞLARIMIZ DEVLETİN GÜVENCESİNİ GÖRMEK İSTİYORLAR”
Finans sistemi içinde Türk vatandaşlarına ait yurtdışında önemli miktarda varlık olduğunu belirten Ağbal, “Vatandaşlarımız da bu konjonktür içerisinde paralarını Türkiye'ye getirmek istiyor, sadece bu konuda devletin güvencesini görmek istiyorlar, devletin verdiği sözleri düzenleme olarak bilmek istiyorlar. Tebliğde yapmış olduğumuz düzenlemelerin kanuna aykırılığı söz konusu değil. Bir de bazı şeyleri unutuyoruz. Türkiye’de ilk defa varlık barışı kanunu çıkarmadık. Tebliğde yapmış olduğumuz bazı düzenlemeler bundan önceki varlık barışı tebliğleriyle aynı hükümleri içeriyor” diye konuştu.

“SÜREYİ UZATMAK GEREKİYORSA UZATIRIZ”
Varlık barışı için 31 Aralık’a kadar süre olduğunu, fakat Bakanlar Kurulu’nun bu süreyi uzatma yetkisi olduğunu ifade eden Ağbal, “Maliye Bakanlığı olarak gerekli değerlendirmelerimizi yaparız, uzatmak gerekiyorsa da uzatırız” dedi.

“GLOBAL BİR TÜRBÜLANSIN ORTASINDAYIZ”
Son birkaç ayda global ekonomide meydana gelen gelişmelerin Türkiye’yi de etkilediğini söyleyen Ağbal, şöyle devam etti:
“Türkiye ekonomisinin temel dinamiklerine baktığımızda kırılganlık oluşturacak ciddi bir sıkıntı görünmüyor. Fakat tabii ki global bir türbülansın ortasındayız. Bütün para birimleri dolara karşı değer kaybediyor ve finansal kırılganlıkların oluşturduğu bir oynaklık var. Bu ortamda Ekonomi Koordinasyon Kurulu olarak konuyu ilgili kurumların en üst düzey yetkilileriyle birlikte değerlendirdik. Buna bağlı olarak da hem reel ekonomi, hem bankacılık-finans, hem de genel anlamda dış finansman ihtiyacı bakımından değerlendirmeleri yaptık. Alınması gereken kararları, tedbirleri kararlaştırdık.

“BAŞBAKAN YILDIRIM ALINAN KARARLARI KAMUOYU İLE PAYLAŞACAK”
İlgili kamu idarelerimiz teknik çalışmalarını yapıyorlar. Bu konularla ilgili toplantılarımızı yaptık. Bütün bu teknik çalışmalar tamamlandıktan sonra Perşembe günü Başbakan Yıldırım alınan kararları kamuoyu ile paylaşacak. Bu hem reel sektörü, hem istihdamı, hem bankacılık sektörünü, hem de dış finansman boyutunu ilgilendiriyor. Yapılan değerlendirmelerin temelinde bir rasyonalite mutlaka var. Bazı düzenlemelerin yapılması gerekiyor, ilgili düzenlemeler hızlı şekilde hayata geçirilecek.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.