Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Maliye Bakanı Ağbal’dan Büyüme Değerlendirmesi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye ekonomisinin 2018 yılına hızlı bir giriş yaptığını belirterek, özel tüketim harcamalarının yüzde 11, kamu harcamalarının ise yüzde 3.4 artarak ekonomik büyümeye pozitif katkı verdiğini ifade etti.

Maliye Bakanı Ağbal, yaptığı yazılı açıklamayla Gayrisafi Yurt İçi Hasıla'nın ilk çeyrekteki yüzde 7.4’lük artışını değerlendirdi. Türkiye ekonomisinin, 2018 yılına hızlı bir giriş yaptığını ifade eden Ağbal, “Ekonominin sürükleyicisi olan iç talep ilk çeyrekte güçlü seyrini sürdürmüş ve özel tüketim harcamaları yüzde 11 artmıştır. Kamu harcamaları ise yüzde 3.4 artarak ekonomik büyümeye sınırlı, ancak pozitif katkı vermeye devam etmiştir” dedi.

Yatırım, istihdam ve ihracata yönelik verilen desteklerle üretim ve yatırım tarafında gelişmelerin devam edeceğini kaydeden  Ağbal, “2017 yılında yüzde 7.3 ile güçlü bir büyüme performansı ortaya koyan yatırım harcamaları yılın ilk çeyreğinde de yüzde 9.7 artmıştır. Özellikle makine-teçhizat yatırımlarında geçtiğimiz yılın ikinci yarısından itibaren görülen güçlü artış ekonomimizin üretken yapısı için çok olumlu bir gelişmedir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.