Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Kovid19 bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Maliye Bakanı Öğretmen Atamalarında Bütçeyi İşaret Etti

Maliye Bakanı Naci Ağbal, öğretmen alımları konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’yla gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Bu konuda 2018 yılı bütçe kanunu yasalaştıktan sonra da gerekli resmi yazışmalar yapılacak ve bu karşılanacak” dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Meclis Genel Kurulu’nda dün akşam Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

“ÖĞRETMEN ALIMLARI KONUSUNDA MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞIMIZLA GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPTIK”

Öğretmen atamalarına ilişkin soruya Maliye Bakanı, şu yanıtı verdi:

 “Öğretmen alımları konusunda Milli Eğitim Bakanlığımızla gerekli çalışmaları yaptık. Aslında 2018 yılı bütçesinde kamuya alınacak toplam personel bakımından ve bu alınacak personelin kurumlar itibarıyla dağılımı konusunda da bütün bakanlıklarımızdan gelen talepleri birlikte değerlendirdik. Takdir edersiniz ki gerek eğitim hizmetleri sınıfında gerek sağlık hizmetleri sınıfında gerek teknik hizmetler sınıfında ve genel idare hizmetleri sınıfında kamu kurumlarımızın artan ihtiyaçlarına paralel olarak bir personel talepleri var. Diğer taraftan bütçemizin imkânlarını da dikkate almak durumundayız.

“SON ON BEŞ YILDA MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ İSTİHDAM ETTİĞİ ÖĞRETMEN SAYISI YAKLAŞIK 550 BİN İLAVE OLARAK GELDİ”

AK Parti hükûmetleri döneminde son on beş yılda Milli Eğitim Bakanlığının istihdam ettiği öğretmen sayısı yaklaşık 550 bin ilave olarak geldi. Rakamları yanlış da söylemek istemem ama 500 bin civarındayken öğretmen sayısı, şimdi yaklaşık olarak 500 binin üzerinde de öğretmen bu dönemde kamuya alındı. 40 bin öğretmen aldığımız yıllar da oldu. Hatırlıyorum, 2010-2011 yıllarında ve bazı yıllarda bunu da yaptık. Milli Eğitim Bakanlığımızla yaptığımız çalışmalarda öğretmen sayısındaki bu artışa bakıldığında aslında norm açığının yıllar itibarıyla önemli ölçüde azaldığını da görüyoruz. Burada belki de önemli konulardan bir tanesi mevcut öğretmenlerimizin iller ve ilçeler itibarıyla dağılımının rasyonelleştirilmesi konusu, bunun da kolay bir konu olmadığını biliyorum.

“BU KONUDA 2018 YILI BÜTÇE KANUNU YASALAŞTIKTAN SONRA DA GEREKLİ RESMÎ YAZIŞMALAR DA YAPILACAK”

Bu açıdan, Milli Eğitim Bakanımızın yapmış olduğu açıklamada ifade etmiş olduğu 20 bin öğretmen alımı konusunda iki bakanlık olarak bir taraftan bütçe imkânlarını dikkate alırken diğer taraftan da özellikle Milli Eğitim Bakanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda bu sene içerisinde alabileceğimiz öğretmen sayısı olarak değerlendirdik. Bu konuda 2018 yılı bütçe kanunu yasalaştıktan sonra da gerekli resmi yazışmalar yapılacak ve bu karşılanacak. Önümüzdeki yıllarda da bütün gayretimizle bu norm açığını kapatacağız. Şunu da ifade etmek lazım, aslında yıllar itibarıyla öğretmen açığında hızlı bir azalma var ama ilave olarak kalan kısımla ilgili çalışmalar yapacağız.”

“ULUSLARARASI METOTLARA VE ÖLÇÜTLERE GÖRE YAPILMIŞ HARCAMALARDIR”

Suriyelilere yapılan yardıma ilişkin soruya da Maliye Bakanı, “Türkiye olarak, bugün yapmış olduğumuz harcamaları, bütçeden çok önemli harcamalar yapıyoruz ama onun dışında bir de uluslararası ölçüm ve metotlara uygun olarak tahsis ettiğimiz kaynaklardan dolayı da yaptığımız harcamalar var. Burada Hükûmetimizin, ilgili bakanlarımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın zaman zaman yapmış olduğu açıklamalarda ifade ettiği rakamlar, büyüklükler bütün bu uluslararası metotlara ve ölçütlere göre yapılmış harcamalardır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.