Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı

Mart Ayında En Fazla Üretim Ve Teslimat Linyitte Gerçekleşti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Mart ayında en fazla üretim ve teslimat linyitte gerçekleşti.

TÜİK, Mart ayına ilişkin Katı Yakıtlar istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Mart ayında en fazla üretim ve teslimat linyitte gerçekleşti. Katı yakıtların 2017 yılı Mart ayı toplam satılabilir üretim miktarlarına bakıldığında; taşkömürünün 118 bin 245 ton, linyitin 4 milyon 842 bin 340 ton ve taşkömürü kokunun 387 bin 367 ton olarak gerçekleşti. Teslimat miktarlarına bakıldığında ise; taşkömürünün 2 milyon 682 bin 895 ton, linyitin 4 milyon 299 bin 557 ton ve taşkömürü kokunun 446 bin 263 ton olarak gerçekleştiği görüldü.

ÜRETİMİN TESLİMATLARI KARŞILAMA ORANI EN DÜŞÜK TAŞKÖMÜRÜNDE GERÇEKLEŞTİ
Üretilen katı yakıtların teslimatları karşılama oranı yüzde 4,4 ile en düşük taşkömüründe gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda yüzde 86,8 iken linyitte yüzde 112,6 olarak hesaplandı.

TAŞKÖMÜRÜ VE LİNYİT TESLİMATI EN FAZLA TERMİK SANTRALLERE YAPILDI
Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; taşkömürü teslimatının yüzde 55,4’ü termik santrallere, yüzde 19,4’ü kok tesislerine, yüzde 6,3’ü demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken linyit teslimatının yüzde 86,5’i termik santrallere yapıldı. Taşkömürü kokunun ise yüzde 97,7’si demir-çelik sanayine sevk edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.