Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tesk genel başkanı bendevi palandöken tüik abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

“Maske Üretiminde Kapasite Problemi Yok; Ahlaksız Ticaret Anlayışı Var”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Maske üretimi konusunda ciddi önlem almayı başardık. Fırsatçıların canını yakmak için büyük gayret gösteriyoruz. Maske üretiminde kapasite problemi yok; ahlaksız ticaret anlayışı var." dedi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, katıldığı canlı yayın programında; Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan tedbirleri açıkladı. 

Bakan Varank, (Yerli solunum cihazı) Seri üretim için uluslararası bir firmamız ile görüştük. Hedefimiz; 15 Nisan itibarıyla bu cihazların seri üretimi, teslim edilmeye başlanması." dedi.

"Hedefimiz, 15 Nisan itibariyle Sağlık Bakanlığı'na teslim etmek"

Bu hastalığın tedavisinde solunum cihazlarının ne kadar önemli olduğu ortaya çıktıktan sonra dünya ülkeleri bu cihazların peşine düşmeye başladığını belirten Bakan Varank, "Bu hastalığın tedavisinde solunum cihazlarının ne kadar önemli olduğu ortaya çıktıktan sonra dünya ülkeleri bu cihazların peşine düşmeye başladı. Dünyada bu cihazlara erişimi olmayan ülkeler var. Bu cihazları üretebiliyor olmamız bizim için stratejik. Türkiye’nin ilk yerli solunum cihazlarının seri üretimine başlandı. Hedefimiz, 15 Nisan itibariyle Sağlık Bakanlığı'na teslim etmek." dedi. 

Bakan Varank, "Türkiye, medikal tekstilde büyük bir kapasiteye sahip. Maskelerin üretildiği kumaşlardan günlük kapasite 30 milyon. Kurulu alt yapı 8-10 milyon maske üretebilecek kapasitede. Fahiş fiyatlar nasıl ortaya çıkıyor? Buradaki sıkıntı fırsatçılarla ilgili. Maske üretimi konusunda ciddi önlem almayı başardık. Fırsatçıların canını yakmak için büyük gayret gösteriyoruz. Maske üretiminde kapasite problemi yok; ahlaksız ticaret anlayışı var. Dezenfektanlara tüm dünyada talep var. Hammaddesi etil alkol tedariğinde sorun yaşanıyor. Türkiye’de günlük 330 bin litre etil alkol üretiliyor. Bu ihtiyacı karşılayabilecek düzeyde. Kolonya dezanfektan konusunda fiyat artışı öngörmüyoruz.

KOSGEB kanalıyla işletmelerin taleplerini yerine getirmek amacıyla firmaların borçlarını 3 ay erteledik. Taksit sayısını artırmadan faiz ödemeden borçlarını ötelemiş oldular. Proje yükümlülükleri olan firmalar vardı. Burada kendilerine 4 aylık bir öteleme yaptık." açıklamasında bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.