Mayıs Ayında 915 Bin 998 Ton İnek Sütü Toplandı

Ticari süt işletmelerince Mayıs ayında 915 bin 998 ton inek sütü toplandı. İçme sütü üretimi 143 bin 293 ton olarak gerçekleşerek bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20.8 artış gösterdi. Yoğurt üretimi ise 102 bin 67 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2018 yılının Mayıs ayına ilişkin süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıkladı. Buna göre, ticari süt işletmelerince Mayıs ayında 915 bin 998 ton inek sütü toplandı. Toplanan inek sütü miktarı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13.2 arttı.

Mayıs ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 143 bin 293 ton olarak gerçekleşerek bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20.8 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 66 bin 994 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13.8 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 5 bin 566 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24.2 arttı.

Yoğurt üretimi 102 bin 67 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2 azaldı. Ayran üretimi ise 58 bin 601 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9.6 azalış gösterdi. Mayıs ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3.5, protein oranı ise ortalama yüzde 3.2 oldu.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2.8 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12.7 arttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.