Memur Maaşlarında Anlaşma Sağlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, memur maaşlarında 2018 yılı ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 3.5, 2019 yılı ilk 6 ay için  yüzde 4,  ikinci 6 ay için yüzde 5 oranında zam yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını belirtti.

2018 YILI İLK 6 AY YÜZDE 4’E REVİZE EDİLDİ
Hükümet ve kamu görevlileri sendikaları arasında süren toplu sözleşme görüşmeleri dün gece yarısı sonuçlandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “2018 ve 2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında Kamu İşveren Heyeti ve Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti arasında yapılan müzakereler sonucunda, 2018 yılı ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 3.5, 2019 yılı ilk 6 ay için yüzde 4, İkinci 6 ay için yüzde 5 oranında zam yapılması hususunda anlaşmaya varılmıştır. Ayrıca 6 aylık dönemler halinde gerçekleşen enflasyon oranının öngörülen artış oranını aşması halinde enflasyon farkı da ödenecektir denildi.

Anlaşmaya ilişkin imza töreninin de bugün saat 11.00’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirileceği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.