Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI kızılay recep tayyip erdoğan operasyon başbakan binali yıldırım

Memur-Sen Başkanı Yalçın: "Bu Teklifi İmzalamaya Yakın Olmamız Söz Konusu Değil"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bize sunulan teklif kamu görevlilerini memnun etmekten, geleceğe dair güven duygusu vermekten uzak. Kamu görevlilerinin büyümeden pay almasına imkan sağlamaktan, enflasyona karşı korumaktan uzak. Bu kadar uzak olunan hususların varlığı karşısında bu teklifi imzalamaya yakın olma gibi bir ihtimalimiz söz konusu değil" açıklamasında bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, memur zammını 2018 yılı ilk 6 ay için yüzde 3,5, ikinci altı ay için yüzde 3,5; 2019 yılı ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için ise yüzde 5 olarak açıkladı. Açıklanan teklifin ardından Memur-Sen Başkanı Yalçın, hükümetin zam teklifinin yeterli ve ikna edici olmadığını, hükümetten yeni adımlar beklediklerini ifade ederek, “Bize sunulan teklif kamu görevlilerini memnun etmekten, geleceğe dair güven duygusu vermekten uzak. Kamu görevlilerinin büyümeden pay almasına imkan sağlamaktan, enflasyona karşı korumaktan uzak. Bu kadar uzak olunan hususların varlığı karşısında bu teklifi imzalamaya yakın olma gibi bir ihtimalimiz söz konusu değil. Bize göre masaya gelmesi gereken 4-5 puan söz konusu. Bu noktada masanın imzaya hazırlanması, kaleme mürekkep konulması için yeterli süre var ve bu birkaç puanla birleştirilerek yeniden bir araya gelinebilir” dedi. 

“Gelinen Nokta Olumlu Ve Anlamlıdır”

“Makul ve makbul teklifle gelinsin istedik” diyen Yalçın, kamuoyuna yüzde üç buçuk civarındaki tekliflerin yansımasının ardından Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek zamma ilişkin beklentilerini ilettiklerini anımsattı. Hükümetin 2018 için yüzde üç buçuk artı üç buçuk, 2019 için yüzde dört artı beş şeklindeki önerisini yeterli ve ikna edici bulmadıklarını söyleyen Yalçın, “Fakat müzakere için rakam önemlidir ilk ifade edilen noktadan gelinen nokta bu anlamda olumlu ve anlamlıdır. Bize teklif edilen bu rakamlar enflasyon farkı noktasında her iki yılda hatta her altı aylık dönemde artış yapılması ihtimali yüksek olan tekliflerdir ve olmalıdır da” açıklamasında bulundu.

“Bize Sunulan Teklif Kamu Görevlilerini Memnun Etmekten Uzak”

Hedef enflasyon ve gerçekleşen enflasyon arasında ciddi farkların bulunduğunun altını çizen Yalçın, şöyle konuştu:
“Bize önümüzdeki altı ay önceden dört altı ayı tahmin diye ifade edilen rakamlar bizim açımızdan hakikaten risklidir. Onun için biz mevcut gerçekleşmiş olan enflasyon rakamlarının dikkate alınarak, altı yıllık tecrübe göz önünde bulundurularak bunun üzerinden bir gerçeklikle masaya gelinsin istedik. Önce enflasyonu sonra da maaşı tahmin etmek durumunda olan kamu görevlileri yerine iki yıl öncesinden önümüzdeki dönemleri teklif etme zorunluluğu yerine gelin bu konuda uzlaşıyla mevcut gerçeklikleri dikkate alarak bir rakam ortaya koyalım dedik. Bize göre masaya gelmesi gereken 4-5 puan söz konusu. Bu noktada masanın imzaya hazırlanması, kaleme mürekkep konulması için yeterli süre var ve bu birkaç puanla birleştirilerek yeniden bir araya gelinebilir.”

“Masaya Yeni Oranların Gelmesi Gerekiyor”

Hükümetin teklifi hakkında, “Müzakereye uyun ama imza atmaya uyun değil” değerlendirmesinde bulunan Yalçın, teklifin kamu görevlerinin beklentilerinin tam görülmeden yapıldığını vurguladı. Sürecin halen devam ettiğini söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, şunları kaydetti:
“Süreci uzlaşmayla tamamlamak için gereken zamana sahibiz, puana da sahip olmak istiyoruz. Bu anlamda masayı müzakere aşamasından imza aşamasına taşımak için birlikte ter akıtmamız gereken önümüzdeki süreyi doğru oranlarla taçlandırmak için kullanmak durumundayız. Kamu işveren heyetinin bugün sunduğu teklife karşı bizim durduğumuz nokta net. Attıkları adım için teşekkür ediyor fakat birkaç adım daha beklediğimizi bu vesileyle ifade ediyorum. Amacımız uzlaşmak, Türkiye’nin huzuruna katkı sunmak, hakça adil bir paylaşımı ortaya çıkarabilmek. Dolayısıyla hedefimiz kamu görevlilerinin hak ettiği maaş rakamlarını bordrolarına yansıtabilmek. Hayalimiz daha müreffeh bir Türkiye ve bu Türkiye’yi birlikte kurabiliriz diye düşünüyoruz. Bütün bunlar için masaya yeni oranların gelmesi gerekiyor. Türkiye’nin kasasının, gücünün, birikiminin, potansiyelinin bizim ifade ettiğimiz rakamları karşılayabilecek düzeyde olduğu bunun daha üstünü de karşılayabilecek kapasiteyi barındırdığı ortadadır. Biz inanıyoruz ki Türkiye’yi büyütme noktasında ter akıtanlar, bu noktada kendilerinin asli paydaşı olan kamu görevlilerini mutlu etmek için masaya ilave puanlar aktaracaktır. Mevcut durum itibariyle müzakereye hazır ama imzaya uzağız.” 



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.