Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı

Merkez Bankası Başkanı Ağbal, 2021 Enflasyon Raporu'nu Açıkladı

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, "Enflasyo'nun yüzde 70 olasılıkla 2021 yılı sonunda orta noktası % 9,4 olmak üzere, % 7,3 ile % 11,5 aralığında;  2022 yılı sonunda orta noktası % 7,0 olmak üzere % 4,6 ile % 9,4 aralığında gerçekleşeceği tahmin edilmektedir." açıklamasında bulundu. 

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, 2021-I Enflasyon Raporu Bilgilendirme toplantısında 2021 yılı tahmini enflasyon rakamlarını açıkladı.

Ağbal, "Enflasyo'nun yüzde 70 olasılıkla 2021 yılı sonunda orta noktası % 9,4 olmak üzere, % 7,3 ile % 11,5 aralığında;  2022 yılı sonunda orta noktası % 7,0 olmak üzere % 4,6 ile % 9,4 aralığında gerçekleşeceği tahmin edilmektedir." açıklamasında bulundu. 

Para Politikası Stratejisi

"Enflasyon hedeflemesi rejimi sade bir operasyonel çerçevede tüm unsurlarıyla kararlılıkla sürdürülecektir. Para Politikası Kurulu elindeki bütün araçları zamanlı ve etkili bir şekilde kullanacaktır. Para politikasındaki sıkı ve ihtiyatlı duruş, yüzde 5 hedefine ulaşılacak 2023 yılına kadar, uzun bir süre, kararlılıkla sürdürülecektir. Mevcut verilerin yanı sıra, elde edilecek her türlü yeni verinin enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarında orta vadeli hedef patikasından sapma riskine işaret etmesi durumunda ilave sıkılaşma önden yapılacaktır. Yüzde 5 hedefine varıncaya kadar gerçekleşen/beklenen enflasyon oranı patikası ile para politikası faiz oranı patikası arasındaki düzey güçlü bir dezenflasyonist denge gözetilerek oluşturulacak ve bu denge sürekli korunacaktır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.