Merkez Bankası Döviz Satış Tutarını 1.8 Milyar Dolar Arttırdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, (TCMB) 5.3 olan döviz satış tutarını 1.8 milyar dolar arttırarak 7.1 milyar dolara çıkardı. Günlük olarak düzenlenen Türk Lirası depoları karşılığı döviz depoları ihale tutarı ise 1.25 milyar dolardan 1.5 milyar dolara çıkarıldı.

TCMB, Türk Lirası Uzlaşmalı Vadeli Döviz Satım İhalelerine ve Türk Lirası Depoları Karşılığı Döviz Depolarına ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, 2018 yılının ikinci çeyreğinde ihaleler yoluyla oluşacak vadeli döviz satım pozisyon tutarı mevcut 5.3 milyar dolardan 7.1 milyar dolara çıktı.

Günlük olarak düzenlenen Türk Lirası depoları karşılığı döviz depoları ihale tutarı 1.25 milyar ABD dolarından 1.5 milyar dolara yükseltildi. Buna göre, halihazırda en fazla 6.25 milyar dolar olan söz konusu ihalelerin toplam bakiyesi 7.5 milyar dolara ulaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.