Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

Merkez Bankası Enflasyon Tahminini Yükseltti

Merkez Bankası 2018 yılı enflasyon tahminini yüzde 8.4’ten yüzde 13.4’e yükseltti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Genel Başkanı Murat Çetinkaya, “Enflasyonun 2018 yılı sonunda yüzde 13.4 olarak gerçekleşeceği, 2019 yılı sonunda yüzde 9.3’e, 2020 yılı sonunda 6.7’ye geriledikten sonra orta vadede yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağı tahmin edilmekte” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, bu yılın üçüncü enflasyon raporunun tanıtımı amacıyla bilgilendirme toplantısında sunum yaptı. Enflasyon tahminine ilişkin değerlendirmede bulunan Çetinkaya, “Enflasyonu düşürmeye odaklı, sıkı bir politika duruşu ve güçlendirilmiş politika koordinasyonu altında, enflasyonun kademeli olarak hedeflere yakınsayacağını öngörmekteyiz. Enflasyonun 2018 yılı sonunda yüzde 13.4 olarak gerçekleşeceği, 2019 yılı sonunda yüzde 9.3’e, 2020 yılı sonunda 6.7’ye geriledikten sonra orta vadede yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağı tahmin edilmekte” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.