Öne Çıkanlar çin İyi Parti kosgeb Op. Dr. Volkan Erdoğan  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Emirates NBD Bank PJSC 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu.

Merkez Bankası Uluslararası Rezervler Ve Döviz Likiditesini Açıkladı

Resmi Rezerv Varlıkları, bir önceki aya göre yüzde 1,3 oranında artarak 116 milyar ABD doları olarak gerçekleşti. Döviz varlıkları bir önceki aya göre 474 milyon ABD doları artarak 94,7 milyar ABD dolarına, altın cinsinden rezerv varlıkları da yüzde 5,1 oranında artarak 19,8 milyar ABD dolarına yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Nisan ayının Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesini açıkladı. Buna göre, Resmi Rezerv Varlıkları, bir önceki aya göre yüzde 1,3 oranında artarak 116 milyar ABD dolar oldu. Döviz varlıkları bir önceki aya göre 474 milyon ABD doları artarak 94,7 milyar ABD dolarında, altın cinsinden rezerv varlıkları da yüzde 5,1 oranında artarak 19,8 milyar ABD dolarında gerçekleşti.

Vadesine 1 yıl veya daha az kalmış Merkezi Yönetim ve Merkez Bankası’nın önceden belirlenmiş döviz yükümlülükleri (döviz kredileri, menkul kıymetler, Kredi Mektuplu Döviz Tevdiat Hesapları-KMDTH) bir önceki aya göre 37 milyon ABD doları artarak 10,4 milyar ABD doları olarak gerçekleşti. Bu tutarın 6,6 milyar ABD doları anapara, 3,8 milyar ABD doları faizlerden oluştu. Söz konusu anapara ve faiz yükümlülüklerinin 1,2 milyar ABD doları bir ay, 0,8 milyar ABD doları 2-3 ay ve 8,4 milyar ABD doları 4-12 ay içerisinde ödenecek.

-ŞARTA BAĞLI DÖVİZ YÜKÜMLÜLÜĞÜ 75,8 MİLYAR DOLAR-

Şarta bağlı döviz yükümlülükleri, 1 yıl içinde ödenecek Hazine garantili dış borçlar ile diğer yükümlülüklerden oluşmaktadır. Söz konusu yükümlülükler bir önceki aya göre 656 milyon ABD doları artarak 75,8 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.