Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bugünün gündemi HAVA HAREKATI türk silahlı kuvvetleri süt ihracat tsk 14 Nisan 2024 Gündem Özeti

Merkez Bankası’ndan Bankalara Borç Alabilme Limitinde Gecelik Vade Hamlesi

Merkez Bankası, bünyesinde faaliyette bulunan Bankalar arası Para Piyasası’nda bankaların borç alabilme limitlerinin, gecelik vadede yapılan işlemler için sıfıra düşürüldüğü açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Türk Lirası likidite yönetimine ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde faaliyette bulunan Bankalararası Para Piyasası’nda bankaların borç alabilme limitleri (BAL) 22 Kasım 2017 tarihinden geçerli olmak üzere gecelik vadede yapılan işlemler için (O/N) sıfıra düşürüldü. Aynı tarihten itibaren geçerli olmak üzere gün içi limit (GİL) işlemleri için bankalara tanınan limitler bugünden itibaren geçerli olan BAL limitlerinin iki katı olarak belirlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.