Öne Çıkanlar CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem çevre ürün beyanlı boya avokado maskesi tarifi ab ülkelerine vize serbestisi çalık denime platin ödül levent gök melih gökçek parsel parsel iddiası çözüm süreci Gündemde Bugün-20 Nisan 2018 Cuma tunceli - ovacık yarsav orgeneral akar kuveyte gidiyor GS-Akhisarspor

Meyvelerde En Yüksek Yeterlilik İncirde

TÜİK bitkisel ürün denge tablolarından sebzeleri açıkladı. Buna göre, en yüksek yeterlilik derecesi yüzde 727.4 ile incirde gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) bitkisel ürün denge tablolarından ‘meyveler, sert kabuklular ve içecek bitkileri açıkladı. Buna göre, en yüksek yeterlilik derecesi yüzde 727.4 ile incirde gerçekleşti.

Sert kabuklu meyvelerde, 2016-2017 piyasa döneminde en yüksek yeterlilik derecesi yüzde 413.1 ile fındıkta gerçekleşti. Sert kabuklular grubunda yer alan ve kendine yeterli olan diğer ürünler ise yüzde 113.5 ile kestane ve yüzde 108.2 ile antep fıstığı oldu.

Turunçgiller grubunda yer alan meyvelerin tamamında kendine yeterliliğin olduğu görülmektedir. Greyfurtun yeterlilik derecesi yüzde 209 olurken, limon yüzde 246.7, mandalina yüzde 209.7 ve portakal yüzde 145.1 olarak gerçekleşti. 

Diğer meyveler grubunda yer alan, kendine yeterliliğin oldukça yüksek olduğu ürünlerden incirin yeterlilik derecesi yüzde 727.4, kayısının yüzde 308.7, narın yüzde 161, üzümün yüzde 141.6, elmanın yüzde 135.9 ve muzun yüzde 58.3 olarak gerçekleşti.

Toplam çay arzının büyük bir kısmı kendi üretimimizden karşılanmakta olup, çayın yeterlilik derecesi yüzde 95.4 oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.