Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu türk silahlı kuvvetleri süt Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bugünün gündemi HAVA HAREKATI cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan ihracat bursa beşiktaş 14 Nisan 2024 Gündem Özeti

“Mobilyada KDV İndirim Haberi Sektöre Yeni Yıl Hediyesi Oldu”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, mobilya sektöründe 2018 ve 2019 yılının belirli döneminde geçici olarak uygulanan KDV indiriminin kalıcı hale getirilmesinin sektörün talebi olduğunu belirterek, “Mobilyada KDV indirimi üyelerimizin de talebiydi.  Bu talebin değerlendirilerek KDV’nin yüzde 18’den 8’e indirilmesi ayrıca kamu bankalarının esnaf kredileriyle tarımsal kredi faizlerini yıllık yüzde 12’den 9’a indirmesi reel sektöre yeni yıl hediyesi oldu. İndirimler Türkiye ekonomisinin yeni yılda büyüme kararlılığının göstergesi olmuştur.” dedi.

Baran, indirim kararları için hükümete, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ve kamu bankalarına ATO üyeleri adına teşekkür etti.

“KDV İndirimi, Mobilya Sektörünün Hareketlenmesinin Yanı Sıra İstihdamın Artmasına Da Etki Edecektir”

ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan mobilya sektöründeki KDV indirimi ile kamu bankalarının faiz indirimi kararlarını değerlendirdi. Geçtiğimiz son iki yıl geçici olarak gerçekleştirilen KDV indirimlerinin mobilya sektörü cirolarına pozitif yansıdığını hatırlatan Baran, “Ankara’da mobilya sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz ATO’nun 27 no’lu Halı, Mobilya, İmalat, Dekorasyon ve Satıcıları Meslek Komitesi’ne kayıtlı. Daha önce KDV indirimleri olduğunda Komitemiz, indirimin kalıcı olması yönünde talepte bulunmuştu. ATO Yönetimi olarak bu talebi ilgili kurum ve kuruluşlara yazılı olarak iletmiştik. Sayın Albayrak’ın sektörün beklentilerini dikkate aldıklarını söylemesi bizi ziyadesiyle sevindirdi. Ankara Siteler, mobilya üretiminde önemli bir merkez. KDV indirimi, mobilya sektörünün hareketlenmesinin yanı sıra istihdamın artmasına da etki edecektir. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

"Özel bankaların da aynı hassasiyeti göstermesini bekliyoruz"

Kamu bankalarının esnaf kredileriyle tarımsal kredi faizlerini yıllık yüzde 12’den yüzde 9’a indirmesinin de piyasalara canlılık verecek bir adım olduğunu ifade eden Baran, “2018 yılının ortalarında yaşadığımız döviz kuru dalgalanmalarıyla başlayan süreçte kamu bankaları reel sektörün en önemli destekleyicisi oldu. Üreten, ticaret yapan kesime kaynak sağlayan kamu bankaları ekonominin en kritik sürecinin daha rahat atlatılmasını sağladı. Özel bankaların da aynı hassasiyeti göstermesini bekliyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.