Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film

Moody's'ten Türkiye'ye Tarihi Uyarı

Moody's yaptığı uyarı açıklamasında Türk bankalarının ek sermayeye ihtiyaç duyabileceğini belirtti.

Bankaların tam olarak  Basel III şartlarını yerine getirmesi için yüzde 2 oranında sermaye artırımına ihtiyaç duyabileceğin açıklandığı bildiride, "Türk bankalarının sermaye düzeyinin gelecek 3-5 yıl içinde düşmesini bekliyoruz. Türk bankalarının kredi büyümesi sermaye yaratımının üzerinde" açıklaması yapıldı.

Moody's yaptığı açıklamada, karlılıktaki düşüşü tarihsel olarak derecelendirdi. Bu sebeple bankaların sermayelerini tüketmeden ancak yüzde 9 oranında kredi büyümesi sağlayabileceği belirtildi.

Karlılıklarda ek baskının görülmesi durumunda sermaye seviyesinin düşebileceği kaydedilen açıklamada, baskıların finansman maliyetlerini artırabileceği ve faiz marjlarını daraltabileceği bildirildi.

Yapılan açıklamada, yerel para biriminin dolar karşısında daha fazla değer kaybetmesinin bankaların sermayeyi seviyesini azaltabileceği ve kredi risklerini artırabileceği de vurgulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.