Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs Covid19 rusya chp Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar enflasyon terörist bugünün gündemi AİLE gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan

Mücbir Sebep Hali Son Kez Uzatıldı

Maliye Bakanlığı, Hakkari ve Şırnak illerinde, Diyarbakır’ın Silvan ve Sur ilçelerinde, Mardin’in Dargeçit, Derik ve Nusaybin ilçelerinde, Siirt’in Eruh ilçesinde ilan edilen mücbir sebep halinin 31 Aralık 2017’ye kadar son defa uzatıldığını duyurdu.

Maliye Bakanlığı, Hakkari ve Şırnak illerinde, Diyarbakır’ın Silvan ve Sur ilçelerinde, Mardin’in Dargeçit, Derik ve Nusaybin ilçelerinde, Siirt’in Eruh ilçesinde 1 Aralık 2015’te, Kilis’te ise 1 Mart 2016 tarihinde ilan edilen, muhtelif tarihlerde uzatılan ve 30 Eylül 2017’de bitecek olan mücbir sebep halinin 31 Aralık 2017’ye kadar son defa uzatıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, mezkûr il ve ilçelerde mücbir sebep kapsamında bulunan mükellefler tarafından mücbir sebebin başlangıç tarihinden sona ereceği 31 Aralık 2017 tarihine kadar verilmesi gereken beyanname ve bildirimlerinin verilme süresi 24 Ocak 2018 günü sonuna kadar, ödeme süresi ise 26 Şubat 2018 günü sonuna kadar uzatıldı. Açıklamada, yeni bir süre uzatımı yapılmayacağı belirtilerek, vatandaşların belirtilen sürelerde beyannamelerini verip, ödemelerini yapmaları gerektiği bildirildi.

Öte yandan mezkûr il ve ilçelerdeki amme borçluları için 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48’inci maddesiyle ilgili yapılan açıklamalar çerçevesindeki tecil ve taksitlendirme başvuru süresi de 26 Mart 2018 tarihine kadar uzatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.