Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti İyi Parti YKS CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut Kovid19 türkiye odalar ve borsalar birliği İletişim Başkanı Fahrettin Altun TOGG İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

MÜSİAD Başkanı Olpak: MÜSİAD Oturmuş Bir Sistemle Yönetilir

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD'ın 26 yıllık bir sivil toplum kuruluşu olduğunun altını çizerek “Böylesine bir kuruluşun, kurulları, kuralları ve gelenekleri vardır. Oturmuş bir sistemle yönetilir” dedi.

MÜSİAD Başkanı Olpak, MÜSİAD Genel Başkanlığı seçimine ilişkin basında çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada MÜSİAD’ın başkanlık seçimine ilişkin 6 ay öncesinden tartışmaların başlamasının kurumun geleneklerinde olmadığına dikkat çeken Olpak, “MÜSİAD'ın karar mekanizmasını oluşturan yönetim kurulu üyeleri, sektör kurulu başkanları, yurt içi ve yurt dışındaki şube başkanlarının görüşleri doğrultusunda yeni Genel Başkan adayı 2017 Şubat ayında belirlenecek” dedi.

MÜSİAD başkanlık seçimine ilişkin tartışmaları basından takip ettiğini, söz konusu tartışmaların nereden kaynaklandığını bilmediğini belirten ve MÜSİAD'ın 26 yıllık bir sivil toplum kuruluşu olduğunun altını çizen Olpak, “Böylesine bir kuruluşun, kurulları, kuralları ve gelenekleri vardır. Oturmuş bir sistemle yönetilir. O sistem çerçevesi içinde benim başkanlık dönemim 2017'de bitiyor. Gelecek yıl Mayıs ayı itibarıyla yeni Genel Başkana görevimi devredeceğim. Ama 6 ay öncesinden MÜSİAD'ın geleneklerinde başkanlık tartışması bugüne kadar yapılmadı” ifadelerini kullandı.

“Bunlar Yeni Oluşturulmayan Tanımlanmış Süreçlerdir”

Olpak, kendisinin seçimi döneminde Genel Başkanlık seçimine ilişkin hangi aşamalardan geçildiyse bu seçimde de aynı süreçlerin eksiksiz olarak gerçekleşeceğini belirterek, ifadelerine şöyle devam etti: “Bunlar yeni oluşturulmayan, tanımlanmış süreçlerdir. Dolayısıyla MÜSİAD içinde basına yansıyan ve nereden kaynaklandığını bilemediğim türde bir çekişme bugüne kadar olmadı, bundan sonra da olacağı kanaatinde değilim. İsmi geçen arkadaşlarımın ikisi de değerlidir, sadece onlar değil, MÜSİAD'ın yönetiminde görev yapan 25 arkadaşımız var, her biri birinden değerlidir. Bu görevi layıkıyla yapabilecek kapasitededir. Ben bu dönemde bu tür tartışmaları yapmanın kuruma ve ismi geçen arkadaşlarıma zarar vereceği kanaatindeyim. MÜSİAD bugüne kadarki gelenekleri ve altyapısı neyi ifade etmişse bundan sonra da o çerçevede, günü geldiğinde yeni Genel Başkanını ve belirleyecektir.”

“Adayların Çarpışmasıyla Genel Başkanlık Seçimi Gerçekleşmedi”

Olpak, MÜSİAD'da adaylıkla Genel Başkanlık seçiminin gerçekleşmediğini belirten MÜSİAD'ın kendi içinde geniş istişare mekanizması olduğunu onlardan çıkan sonuca göre hareket edildiğini ifade etti. Kurumun 5’inci Genel Başkanı olduğunu söyleyen Olpak şu açıklamalarda bulundu:

“Bugüne kadarki Genel Başkanlık seçimlerinde ‘ben adayım’ diyerek ortaya çıkılıp da adayların çarpışmasıyla MÜSİAD'da Genel Başkanlık seçimi gerçekleşmedi. MÜSİAD'ın karar mekanizmasını oluşturan yönetim kurulu üyeleri, sektör kurulu başkanları, yurt içi ve yurt dışındaki şube başkanlarının görüşleri gizli olarak alınır. Bunların harmanlanmasından isimler ortaya çıkar. O isimlerle görüşülür, yüksek istişare heyetimiz, eski genel başkanlarımızla görüşür. MÜSİAD bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da konsensüsle isim ortaya çıkartır.”

MÜSİAD Başkanı Olpak, Genel Başkan'ın, Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu üyeleri arasından seçilebileceğini dile getirerek, adayın 2017 Şubat ayında belirlenebileceğini söyledi. Bugüne kadar MÜSİAD'ın Genel Başkanlık seçiminde tek aday belirlendiğini belirten Olpak, “İki adayla da seçime gidilebilir ancak MÜSİAD tarihinde şimdiye kadar bu yaşanmadı. MÜSİAD bir çekişme alanı değildir. MÜSİAD ülkemiz adına faydalı çalışmalar yapmaya odaklanan bir sivil toplum kuruluşudur” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.