MÜSİAD’dan MEMUR-SEN'e Tam Destek

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, yemek hizmetlerinde kullanılan malzemelerde “Helal Gıda Sertifikalı” ürünler kullanılması konusunda  Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN)'in sunduğu teklifi desteklediklerini açıkladı.

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan yemek hizmetlerinde kullanılan malzemelerde “Helal Gıda Sertifikalı” ürünler kullanılması zorunluluğuna ilişkin şartın uygulamaya geçirilmesi ile ilgili MEMUR-SEN'in teklifine dair yaptığı açıklamada Bakara Suresi 168. ayete hatırlatmada bulunarak,

“Helal kavramı bir Müslümanın hayat standartlarını ve ölçülerini belirleyen en önemli unsurdur. Bunların başında elbette helal beslenmek gelir. Bir Müslüman dünyanın neresinde olursa olsun, inancı gereği helal yemek ve içmek ister. Bu sebeple helal sertifikalı ürünler inancımız başta olmak üzere sağlığımız ve ekonomimiz açısından son derece önemlidir.  Söz konusu ürünler, tüm sektörler ve ülke ekonomisi açısından önemli bir büyüme potansiyeline sahip. İslami açıdan uygunluğun yanı sıra kalite konusunda da güvence sağlayan sertifika, ayrıca sağlıklı gıda tüketiminin de güvencesidir” dedi. 
Kaan, MEMUR-SEN’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunduğu telifte yer alan, “Hizmet alımı yoluyla gerçekleştirilenler dâhil kamu kurum ve kuruluşlarının yemek hizmetlerinde, helal gıda sertifikası bulunan ürünler kullanılır. Yemek hizmetine ilişkin ihalelerin şartnamesinde yemek için kullanılacak malzemelerin helal gıda sertifikasına sahip ürünler olması şartına yer verilir’ maddesini hatırlatan Kaan, “Helal kazanç ve helal lokma konusundaki bu hassasiyetin kamu yönetimi, kurum ve kuruluşları tarafından dikkate alınması ve hayata geçirilmesi için kamu personel sistemi üzerinden bir başlangıç yapılması isabetlidir. MÜSIAD ve iş dünyası olarak MEMUR-SEN’e sunduğu bu teklifte desteğimiz tamdır” ifadelerinde bulundu.
 
 
 



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.