Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat cumhurbaşkanı erdoğan

Nail Olpak, “Lira’nın Değerini Artırmak İçin İş Dünyasına Da Görevler Düşüyor

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, "Lira’nın değerini artırmak için iş dünyasına da görev düşüyor. Daha fazla çalışmak, daha fazla üretmek ve daha fazla istihdam sağlamak, bizlere piyasalarda rekabet üstünlüğü kazandıracak katma değeri yüksek ürünleri imal etmek, kazancı yeniden yatırıma, Ar-Ge’ye ve İnovasyona dönüştürmek ve marka çıkarmak Lira’nın değerini artıracaktır” dedi.

Dünya çapında “iş yapmanın ortak noktası” olma vizyonunu ile faaliyetlerini sürdüren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Bartın MÜSİAD açılışını gerçekleştirdi.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak yaptığı açılış konuşmasında son birkaç hafta içinde TL’nin, Dolar karşısında değer kaybetmesiyle alınan önlemlere değinerek, Lira’nın değerini artırmak için iş dünyasına da görev düştüğünü söyledi. Olpak, “Daha fazla çalışmak, daha fazla üretmek ve daha fazla istihdam sağlamak, bizlere piyasalarda rekabet üstünlüğü kazandıracak katma değeri yüksek ürünleri imal etmek, kazancı yeniden yatırıma, Ar-Ge’ye ve İnovasyona dönüştürmek ve marka çıkarmak Lira’nın değerini artıracaktır” dedi.

Yurtiçinde ve yurt dışında açtığı şube ve iletişim noktalarıyla Türkiye’nin en yaygın teşkilatlanan sivil toplum kuruluşu olan MÜSİAD, Bartın MÜSİAD açılışı ile ağını daha da güçlendirdi. Bartın ise yurtiçinde 86, yurtdışında 68 ülkede, 181 noktada, binlerce üyeyi, on binlerce üye işletmeyi temsil eden, Güney Afrika’dan Avrupa’ya, ABD’den Japonya’ya, bütün dünyaya yayılan MÜSİAD teşkilatıyla bağlantı içine girmiş oldu.

Bartın Valisi Nusret DİRİM, Bartın Eski Milletvekili Asım Kulak, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve Bartın Ticaret Odası Başkanı Halil Balık’ın katıldığı açılış töreninde konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Tüm dünyada yaşanan kur dalgalanmasının yanı sıra özellikle son günlerde yaşanan siyasi gelişmeler nedeniyle de piyasalarda bir miktar döviz baskısı hissedildi” dedi. Olpak, tamamen dış gelişmelerden ve manipülatif müdahelelerden kaynaklanan kurdaki dalgalanmanın kısa vadede maliyetlere yansıdığını, ancak orta ve uzun vadede kurda istikrar sağlanacağını söyledi.

Son birkaç hafta içinde Türk Lirası’nın, Dolar karşısında fazlaca değer kaybettiğini hatırlatan Olpak, “Yakın zamanda, girişimcinin önünü açmak için yeni düzenlemelerin yapılmasını ümit ediyoruz. Çünkü iktisadi bakımdan, ülkece bütün potansiyelimizi yansıtmamıza imkan verecek şartların da sağlanması gerekiyor. Fakat unutmayalım ki iş dünyası olarak, Liraya değer kazandırmak için bizlere de görev düşüyor. Bunun yolu daha fazla çalışmaktır, daha fazla üretmektir, daha fazla istihdam sağlamaktır. Bunun yolu, bizlere piyasalarda rekabet üstünlüğü kazandıracak katma değeri yüksek ürünleri imal etmeye başlamaktır. Bunun yolu, yeniliklere açık olmak ve daha fazla risk almaktır. Bu ilkeleri hatırda tutarak çalışmaya devam edersek, yakın gelecekte çok daha güzel, çok daha verimli zamanlar göreceğimize inanıyorum” dedi.

“Elini taşın altına koyanlardanız”
Oturduğu yerden şikayet ederek işlerin düzelmesini bekleyenlerden değil, işleri düzeltmek için elini taşın altına koyanlardan olduklarını söyleyen Olpak, “Türkiye’yi her bakımdan daha ileriye taşımak için önümüzdeki günlerde de hem faaliyetlerimizi sürdürecek, hem de teşkilatımızı genişletmeye devam edeceğiz. Kırgızistan, Kazakistan, Pakistan, Azerbaycan, Gürcistandaki ikinci noktamız Tiflis, Belçika, Hollanda'daki yeni noktamız Amsterdam, Fransa'daki yeni noktamız Strasbourg, Londra, Sudan, Katar ve Güney Kore açılışlarımız bizi bekliyor. Bunlarla birlikte, gelecek yıl yapacağımız önemli etkinlikler de olacak. Önümüzdeki yıl Pakistan'da düzenleyeceğimiz, 4. Hightech Port önemli bir başlığımız. Vizyoner'17’ye hazırlanıyoruz. Afrika'da bir fuar yapmak ise, bir başka hedefimiz. Bu organizasyonlar, yalnızca ülkemiz ekonomisine katkı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda ülke ekonomisinin gidişatıyla ilgili dünya kamuoyuna yansıtılan olumsuz haberlere bir cevap niteliği taşıyor” diye konuştu.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.