Öne Çıkanlar galataport Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk uyuşturucu netaş çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı bütçesi ne kadar çalışma bakanlığı mercedes benz Gıda ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI SÜLEYMAN SOYLU çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ çalışma bakanı

Ocak Ayında 845 Bin 191 Ton İnek Sütü Toplandı

Ticari süt işletmelerince Ocak ayında 845 bin 191 ton inek sütü toplandı.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2018 yılının Ocak ayına ilişkin süt ve süt ürünleri üretimine ait verileri açıkladı. Buna göre toplanan inek sütü miktarı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13.4 arttı. Ticari süt işletmelerince Ocak ayında 845 bin 191 ton inek sütü toplandı.

Ocak ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 178 bin 400 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22.1 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 60 bin ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 616 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 90.9 arttı.
Yoğurt üretimi 93 bin 535 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5 arttı. Ayran üretimi ise 52 bin 965 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12.1 artış gösterdi. Ocak ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3.4, protein oranı ise ortalama yüzde 3.2 olarak tespit edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.