Öne Çıkanlar kosgeb çin 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste 2020 CEV Şampiyonlar Ligi 2 İlde 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi 2018 FIFA Dünya Kupası Finalistleri 2018 Dünya Kupası yarı finalistleri 2018 FIFA Dünya Kupası Haberleri

Olpak, “Büyüme Hızının 2018'in Tamamına Yayılmasını Bekliyoruz"

DEİK Başkanı Nail Olpak, "Beklentilerimizin üstünde gelen büyüme verisi, Türkiye’nin ekonomik performansının sürdürülebilirliğine ilişkin endişeleri gideriyor. 2017 yılında yaptığımız göz kamaştıran finali de göz önünde bulundurursak bu güçlü büyüme rüzgârının 2018 yılının tamamına yayılacağını öngörüyoruz. " dedi.

DEİK Başkanı Nail Olpak, bugün açıklanan 2018 ilk çeyrek büyüme verileri ile ilgili yazılı bir değerlendirmede bulundu..

Olpak açıklamasında, "Türkiye ekonomisi 2018’in ilk çeyreğinde yüzde 7,4 büyüme kaydederek bu dönemde yine dünyanın önde gelen performanslarından birine imza attı. 2018 yılına kuvvetli bir tempoyla girdiğimizi kanıtlayan büyüme oranımız, kredi derecelendirme kuruluşları klasikleşmiş kötümser senaryolarını yazmaya devam etse de gıpta edilir seviyede sürüyor.

Büyüme rakamları, “iç talepten” destek alan bir görünüm çizerken, tüketimin yanı sıra yatırımların da katkı verdiği bir ortamın göstergesi. Yatırımlarda yaşanan yüzde 9,7’lik artış sevindirici.

Bununla birlikte “sektörlere” baktığımızda, yılın ilk çeyreğinde yine genele yayılmış bir büyüme görmek memnun ediyor. Bu bağlamda veriler, hizmetler ve sanayi sektörlerimizin ilk çeyrek büyümemize vermiş olduğu desteğin oldukça anlamlı olduğunu gösteriyor.

Açıklanan 7,4 seviyesindeki büyüme oranı ile Türkiye AB ülkelerini geride bırakırken OECD ülkelerinde ise zirveyi paylaşıyor. Dünya ticaretinin 4’te 3’ünü temsil eden G-20 ülkeleri arasında ise en iyi performansı sergileyen 2’nci ülke konumundayız. Beklentilerimizin üstünde gelen büyüme verisi, Türkiye’nin ekonomik performansının sürdürülebilirliğine ilişkin endişeleri gideriyor. 2017 yılında yaptığımız göz kamaştıran finali de göz önünde bulundurursak bu güçlü büyüme rüzgârının 2018 yılının tamamına yayılacağını öngörüyoruz.

Hep dediğimiz gibi ekonomi bir beklenti yönetimidir. 24 Haziran sonrası Türkiye pozitif bir değişim sürecine girecek, dış talepte de önümüzdeki çeyreklerde bir normalleşme göreceğimizi umuyoruz. Biz iş dünyası olarak sürdürülebilir bir büyümeye dünyada adından söz ettiren Türkiye’ye katkı sağlamaya devam edeceğiz.”" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.