Öne Çıkanlar toplu iş sözleşmesi finansal riskleri azaltma Türkiyenin Uçuş Yasağı Uyguladığı Ülkeler Corendon Airlines Almanya Acenteler Sorumlusu Ahmet Cemal Ziguşlu Diyet Grammy ödüllü İspanyol şarkıcı Buika Başkan Güney Süper Lig İlhan Cavcav cezayir ithalat yasak İzmit kuruçeşmedeki kültür merkezinin adı erol olçak kültür merkezimi oldu kılıçdaroğlu ab büyükelçileri ile kahvaltıdan sonraki konuşması Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Yunus elMenfi

Palandöken: AVM’lerin Cazibesi Kalmadı

Büyükşehirlerde AVM yapılaşmalarının zirveyi gördüğünü ve ülke genelinde 377 AVM’ye ulaşıldığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Artık AVM’lerin toplumun gözünde bir cazibesi kalmadı. Özellikle kentsel dönüşüm projelerinde ticari alanların AVM konseptinde değil cadde mağazacılığına uygun olarak planlanması lazım” dedi.
 
Son aylarda dolardaki yükselişle beraber, perakendecilerin AVM’lerden çıkmaya başladığını ifade eden Palandöken, perakendecilerin yüksek kira ve müşteri sayısındaki azalmadan dolayı yavaş yavaş AVM’lerden çıkıp cadde mağazacılığına yöneldiğini kaydetti. Palandöken, ileriye dönük kontratların da iptal edilmeye başlandığını belirterek, “Yeni tamamlanacak olan AVM’ler, mağazaları dolduracak perakendeci bulmakta zorlanıyor. Bu da gösteriyor ki artık AVM yapılaşmasının sonu geldi” dedi.  
 
-“AVM’LERİN CAZİBESİ KALMADI”-
 
Amerika Birleşik Devletleri’nde son 10 yılda çok sayıda AVM’nin kapandığının altını çizen Palandöken, “Bundan 25-30 yıl önce Amerika’da açılan AVM’lerin çoğu bugün metruk bina olarak atıl duruyor. Bir kısmı hastane, okul, müze gibi amaçlarla kullanılmak üzere dönüşüme uğradı. Aynı şey bizde çok daha hızlı olmaya başladı. Artık AVM’lerin toplumun gözünde bir cazibesi kalmadı. Özellikle kentsel dönüşüm projelerinde ticari alanların AVM konseptinde değil cadde mağazacılığına uygun olarak planlanması lazım. Aksi halde atıl ve verimsiz AVM’lerin sayısı daha da artar. Yani çok yüksek katlı binalar şehirlerin sületini bozuyor” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.