Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Palandöken, “Benzin 5 TL, Motorin 4.5 TL Olmalı”

OPEC kriziyle beraber petrol fiyatlarında tarihi bir düşüş yaşandığını belirten TESK Genrel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyonu düşürmek için 1xbet sıkı maliye ve para politikası uyguladığımız bu dönemde petrol fiyatlarındaki yüzde 32 oranındaki düşüşün enflasyonla mücadelemize olumlu yansıyabilmesi için güncel petrol fiyatları acilen pompaya yansıtılmalı” dedi. 


“PETROL FİYATLARI 1 GÜNDE YÜZDE 32 DÜŞTÜ” 

OPEC toplantısı sonrasında petrol fiyatlarının bir günde yüzde 32 oranında düşdüğünü belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfedereasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyon hesaplamasında bir çok kalem akaryakıt fiyatlarına bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Uluslararası petrol krizinin bizim açımızdan fırsata çevrilebilmesi için petrol fiyatlarındaki düşüşün en kısa zamanda pompaya yansıtılması gerekir. Yeni fiyatlara göre benzinin litre fiyatının 5 TL, motorinin de 4.50 TL ye kadar indirilmesi gerekir” diye konuştu. 

“FİYATLAR KALICI OLURSA EKONOMİ CANLANIR”

Petrol fiyatlarındaki düşüşün kalıcı olması halinde bunun Türkiye’nin ekonomik büyümesine katkısının çok büyük olacağını belirten Palandöken, “Ülke olarak en büyük ithalatı enerji sektöründe yapıyoruz. Bunun içinde ham petrol ve motorinin payı oldukça yüksek. Petrol fiyatlarındaki düşüş son aylarda cari fazla verdiğimiz ekonomide bu trendin süreceğine işaret ediyor. Dolayısıyla enflasyon düşerken ekonomik büyüme artacak ve dış ticaret açığı da pozitif yönde etkilenecek.” şeklinde konuştu.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.