Palandöken, “Esnafın Sosyal Güvenlik Sorunu Yerinde Çözülecek”

Esnaf ve sanatkara sağlanan teşviklerin hayata geçirilmesi için çalışma yürüttüklerini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Konfederasyonumuz tarafından esnafın sosyal güvenlik sorununu çözmek için harekete geçildi. Bakanlığın isteği doğrultusunda, büyük şehirlerdeki her birliğimizden bir personel görevlendirilerek eğitim almak için Ankara’ya gönderilecek. Bu personeller, esnaf ve sanatkarın sosyal güvenlik ile ilgili sorunlarının çözümü için yerinde çalışacak” dedi.


“ESNAFIN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN TEMAS NOKTALARI KURULACAK”
Esnaf ve sanatkarın sosyal güvenlikte yaşadığı sıkıntıların çözümü için Bakanlık ile işbirliğine gidildiğini söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkarlar yararına yapılan mevzuat çalışmalarının ve teşviklerinin bilinirliğini artırmak amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TESK işbirliğine gitti. Teşviklerden yararlanan esnaf ve sanatkarın sayısını artırmak için büyükşehirlerde bulunan birlikler nezdinde hizmet verecek temas noktaları kurulacak. Her birlikten görevlendirilen bir personel, Ankara’da Bakanlık yetkililerince MYK, İŞKUR, Bağkur, SGK mevzuatı ve güncel teşvikler konularında eğitimden geçirilecek. Daha sonra Bakanlık yetkilileri ile temasa geçerek esnaf ve sanatkarlar için çalışmalar yürütecek. Böylece, esnaf ve sanatkarımızın sosyal güvenlik, İŞKUR, sigorta teşvikleri, Mesleki Yeterlilik Belgesi gibi konularda yaşadıkları sıkıntılar ESOB bünyesinde yetişmiş ve konulara vakıf personel tarafından çözüme kavuşacak” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.