Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis

Palandöken: Evsiz esnaf kalmayacak

ANKARA(ANKA) - TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Evsiz esnaf kalmayacak. Normal piyasa şartlarında kazançlarından artırarak bir ev sahibi olamayan esnafımıza TOKİ  ev yapacak.  Esnafımız kira öder gibi ucuz taksitlerle bulunduğu ilde evini alacak. Böylece esnafın geleceğini garanti altına alacağız” dedi.

Kendi mütevazi dükkanında ekmeğini çıkarmak için el emeğini göz nurunu döken ama bir ev alamayan esnaf ve sanatkarımızı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) ev sahibi yapacağını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Evsiz esnaf kalmayacak. Normal piyasa şartlarında kazançlarından artırarak bir ev sahibi olamayan esnafımıza TOKİ  ev yapacak.  Esnafımız kira öder gibi ucuz taksitlerle bulunduğu ilde evini alacak. Böylece esnafın geleceğini garanti altına alacağız” dedi.

-“ESNAF DÜKKÂNININ ÜSTÜNDE OTURACAK”-

TOKİ Başkanlığının yeni projelerinde yaptıkları dükkanların esnafında kiralayabileceği ölçekte olduğunu söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “ TOKİ hedeflediği konut sayısını artırarak 5 yıl içinde evsiz esnaf ve sanatkâr kalmayacak. Bunun için TOKİ ile protokol yapacağız. Kira öder gibi rahatlıkla ödemesini yapabileceği uzun taksitlerle ev alacak.  Esnaf dükkanının üstünde oturacak. Esnaf ve sanatkarımız başvurularını; TESK’in internet sayfasından ve tüm illerimizde Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliklerimizden yapabilecekler. Bu konuda detaylı bilgileri de esnafımıza genelgeyle  duyuracağız. Bir sonraki aşamada hedefimiz yanımızda çalışan çırak ve kalfaları da ev sahibi yapmaktır” diye konuştu. (ANKA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.