Öne Çıkanlar istanbul galatasaray myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı Kuşadası Belediyesi Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha ak parti yasama Koç Holdingin 2023 yılı net karı dinlenme tesisleri suriye

Palandöken, “İdari Para Cezaları Gelir Düzeyine Göre Verilmeli”

İdari para cezalarının her iş yerinin ya da işletmenin büyüklüğüne göre ödenebilir düzeyde olması gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “ Gıda ürünü imalatçısı, bakkal ve büfeci ve daha birçok ayrı meslekten esnaf ve sanatkârlarımız çeşitli nedenlerle idari para cezalarına çarptırılıyor. Bu cezalar çok yüksek rakamlara ulaşabiliyor ve esnafı zor durumda bırakıyor.  İdari para cezaları gelir düzeyine göre kesilmeli ve ödenebilir olmalıdır. Çünkü cezalar iş yerinin ya da işletmenin kapanmasına ya da faaliyetini durdurmasına neden olmamalıdır. Evine ekmek götürmekte zorlanan esnaf ölçüsüz, orantısız idari para cezalarıyla karşılaşmamalıdır” dedi.


“ÖZELLİKLE GIDA ÜRETİM İŞ YERLERİNDE İDARİ PARA CEZALARI YÜKSEK”

Esnafın karşılaştığı idari para cezalarının miktarının, gelirinin kat be kat üzerinde olduğunu hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “İdari para cezası verme yetkisi olan kamu kurum ve kuruluşları idari para cezası uygulamalarında daha adil davranmalı. Küçük büyük ayrımı yapmadan her işletmeye aynı miktar ve oranda yapılan idari para cezaları esnafın faaliyetini durdurmasına ya da iş yerini kapatmasına yol açıyor. İdari para cezalarının miktarı son derece yüksek ve eylemle orantılı değil. İdari para cezalarının makul ve adil olması gerekir. Her işletmeye ve sektöre göre, hatta mümkün olabilirse o işletmenin geliri dikkate alınarak cezalar belirlenmelidir” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.