Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

Palandöken, “Kışlık Hazırlıklar İçin Son Demler”

Sebze meyvenin ucuzladığı bolluk ve bereket aylarında son günlerin yaşandığını ve bu durumun vatandaşlar tarafından fırsata çevrilmesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yaz sezonunun bitmesi ve sonbaharın yüzünü göstermesiyle birlikte artık kışlık hazırlıklar için son demler yaşanıyor. Kışın korona virüsten korunmak için bağışıklığı güçlendirmek ve sebze ve meyveyi pahalıya tüketmemek için annelerimizin sağlıklı ve ekonomik saklama yöntemlerini kullanmalıyız. Mahalle pazarlarında domates, biber, patlıcan gibi tüm ürünlerin en tazesi ve en hesaplısı satılıyor. Mevsiminde hesaplı olan ürünleri tarhana, turşu, konserve, erişte, reçel gibi yöntemlerle saklamadan kışa girmeyelim” dedi.

“TAZE SEBZE MEYVENİN EN HESAPLISI MAHALLE PAZARINDA SATILIYOR”

Kış aylarında bağışıklığı kuvvetlendirerek korona virüsten korunmak için doğal ürünleri kışa hazırlayıp saklamanın önemine işaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu yıl korona virüsten korunmak için daha doğal ve sağlıklı beslenmeye yönelen vatandaşlar kış aylarında da bağışıklığı korumak için kışlık hazırlık yapmayı unutmamalı. Özellikle yazdan kalma bu günlerde sebze ve meyvelerin bol ve hesaplı olduğu bir dönemdeyiz. Bu yıl sebze ve meyveleri çeşitli yöntemlerle saklayarak kışlık hazırlık yapmak her zamankinden daha gerekli. Bu dönemi fırsata çevirmek için annelerimizin ve büyüklerimizin yaptığı gibi bol ve ucuz olan ürünleri kurutarak, dondurarak, konserve haline getirerek reçel, tarhana, turşu vb gibi birçok şekilde muhafaza etmeliyiz. Domates konserveleri, salçalar, biber, patlıcan, kabak, fasulye, bamya gibi kurutulmuş sebzeler ve barbunya, bezelye, mısır gibi dondurulmuş sebzeler, salamura yaprak, zeytin, peynirler, ev yapımı yufka, erişte, pekmez, turşu, komposto gibi tüm yiyecek ve içecekler saklanarak kışın gönül rahatlığı ile tüketilmeli” diye konuştu.

“PANDEMİDE KIŞLIK HAZIRLIK YAPMADAN KIŞA GİRMEYİN”

Evde yapılan kışlık hazırlıkların hem sağlık hem de cep dostu olduğunu söyleyen Palandöken, “Dört bir yanı cennet olan ülkemizde her çeşit sebze ve meyve üretiliyor. Yazın bitmesine sayılı günler kala birçok ürünün en bol ve hesaplı olduğu dönemdeyiz. Kışı daha sağlıklı ve ekonomik geçirmek için yazdaki bolluk ve bereketi iyi değerlendirmeliyiz. Sebze meyve israfını engellemek ve kışın yaşanan fiyat dengesizliğini önlemek için herkes az çok demeden kış hazırlığını yapmalı. Pandemi gölgesinde geçen bu yıl kışlık hazırlık yapmadan kışa girilmemeli” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.