Palandöken, “Korsan Taşımacılığa Asla Geçit Verilmemeli”

Şoför esnafının kazancını düşüren en önemli sorunlardan birinin korsan taşımacılık olduğunu vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu pandemi döneminde izinsiz ve belgesiz yolcu taşımacılığı yapanlar, vergisini veren, ruhsatlı, alın teri ile çalışan şoför esnafımızın en önemli sorunlarından biri. Son dönemde pandemi ile birlikte yeniden artış gösteren korsan yolcu taşımacılığında özel araç sahipleri apartman ve sitelere broşürler dağıtarak dolmuşçu, taksici ve halk otobüsçü esnafımızın kazançlarına göz dikiyorlar. Özellikle şehirci korsan yolcu taşımacılığında büyük artış yaşandı. Denetimler artırılarak korsan taşımacılığa geçit verilmemeli” dedi.


“YURT İÇİNDE KORSAN TAŞIMACI ÇOK”

Denetimlerin artırılarak korsan taşımacılığın bitirilmesi gerektiğinin altını özenle çizen Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Şehir içinde korsan olarak çalışarak haksız kazanç elde eden ve vergisiz kazanca karşı mutlaka denetimler artırılmalıdır. Belgesiz ve izinsiz şekilde yolcu taşıyarak şoför esnafının ekmeğine göz diken çok fazla korsan taşımacı var. Kimisi servisçilik, kimisi de taksicilik yaparak, kayıtlı ve vergisini veren ve son dönemde oldukça çok şartlarda ayakta durmaya çalışan esnafımızın ekmeğini bölüyor. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde pandemi döneminde korsan taşımacılıkta yaşanan bu artışın önüne geçilmelidir” diye konuştu.


“ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇEN ŞOFÖR ESNAFIMIZ KORUNMALIDIR”

Artan maliyetler ve pandemi gibi önemli ve zor bir süreçten geçerek oldukça zorlanan şoför esnafımızın kazancını düşüren en önemli sorunlardan birisi bu korsan taşımacılık olduğunun altını çizen Bendevi Palandöken, “Son dönemde Pandemi nedeniyle toplu taşıma ile işe gitmek istemeyenler özel şahıslara ait araçlara belirli miktarlarda ücret ödeyerek işlerine gidip geliyorlar. Öyle ki toplu taşıma ile değil de özel araçları ile işe gidip gelenler ve aynı iş yerinde çalışanlar araç sahibine gidiş geliş için beli bir ücret ödeyerek araçlar ile seyahat ediyor. Bir kesim de var ki taksi metresiz olarak bir taksi gibi çalışıyorlar. Apartman ve sitelerin posta kutularına broşürler dağıtarak müşteri topluyorlar. Taşımacı esnafımız bu haksız rekabete karşı korunmalı. Bunun için ise denetimlerin artırılarak vergisiz haksız kazanç elde edenlerin önü mutlaka kesilmeli” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.