Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Palandöken: Küçük Esnaf Mikro Kredilerle Desteklenmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “İmkanları kısıtlı olan vatandaşlarımızın önünü açmak için verilen mikro krediler yaygınlaştırılmalı. Küçük çaplı faaliyet gösteren esnaf ve sanatkar mikro kredilerle desteklenmeli” dedi.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklama ile mikro kredilerin ekonomideki önemine dikkat çekti. Palandöken, mikro kredilerin hacminden çok daha büyük etki yarattığını belirterek, “BDDK verilerine göre, son 5 yılda mikro işletme kredilerindeki büyüme, yüzde 250’lere ulaştı. 2012 sonunda 54 milyar TL olan mikro işletme kredileri 2017 sonunda 133.6 milyar TL’ye çıktı. Mikro krediler, diğer kredilere göre prosedürü daha az olan kredilendirme sistemi olduğu için daha çok tercih edilmektedir. Mali kuruluşlardan kredi alma olanağı bulunmayan vatandaşlar mikro krediler sayesinde küçük meblağlı nakit kaynağı ile girişimci olma yoluna girmektedir” dedi. Palandöken, mikro kredilerin yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, küçük çaplı faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarın mikro kredi ile desteklenmesi gerektiği belirtti.

"Mikro krediler konusunda bilgilendirilmeli"

Mikro kredilerin sosyo ekonomik kalkınmada çok önemli bir rol oynadığını kaydeden TESK Başkanı Palandöken “Özellikle çok küçük çaplı faaliyetlerde bulunan esnaf ile ev hanımlarına verilen mikro krediler bu insanların hiçbir geliri olmadan evde oturmaları yerine üretim yapmalarına olanak sağlamaktadır. Başta ev kadınları olmak üzere, işsiz gençler, küçük ölçekli çiftçiler, çok küçük çapta faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar ve engelli vatandaşlarımız mikro krediler konusunda bilgilendirilmeli” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.