Palandöken: Mobilyada KDV Yüzde 8’e Düşürülmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Sektörün tekrar canlanması ve mobilyacılarımızın ham madde zamlarının altından kalkabilmesi için KDV yüzde 8’e düşürülmeli ve en azından yılsonuna kadar da sabitlenmeli” dedi.

TESK Başkanı Palandöken, mobilya sektörünün ekonomi ve döviz kurundaki dalgalanmalar nedeniyle yaşadığı sorunlara ilişkin açıklama yaptı. Türkiye’nin mobilya ihracatının 2017 yılında 2.7 milyar dolar olarak kaydedildiğini ifade eden Palandöken, “Ekonomideki iniş çıkışlar nedeniyle ham maddeye gelen zamlar da mobilyacıyı yoruyor. Fakat mobilyacılarımız bu zamları vatandaşın cebine yansıtmamaya çalışıyor. Bu da maalesef yılın ilk 6 ayındaki verilerde gördüğümüz üzere mobilya sektöründe yüzde 5.8 oranında küçülmeye neden oldu. Bu küçülmeyi engelleyebilmek için yine bir KDV indirimi uygulanmalı. Geçtiğimiz yıl KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e düşmesi, bunun da 8 ay kadar süre boyunca uygulanması mobilyacıları da vatandaşı da rahatlatmıştı. Sektörün tekrar canlanması ve mobilyacılarımızın ham madde zamlarının altından kalkabilmesi için KDV yüzde 8’e düşürülmeli ve en azından yılsonuna kadar da sabitlenmeli” değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.