Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Palandöken: "Petrol Fiyatları  Neden Düşmüyor?"

Petrolün varil fiyatının dünyada her geçen gün hızla düştüğünü belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Dünyada hızla düşen petrol fiyatlarının ülkemizde tüm uyarılara rağmen düşmemesi artık düşündürücü olmaya başladı. Sadece petrol fiyatları da düşmüyor. Buna paralel olarak dolar kuruda aynı şekilde düşüyor. Ama nedense fiyatlar çıktığı zaman jet hızıyla zam yapanlar inince tüm talep ve uyarılara rağmen petrolde indirime gitmiyorlar. Artık tavan fiyat uygulaması kaçınılmaz oldu” dedi.
 
Benzine 15 Motorine İse En Az 25 Kuruş İndirim Yapılmalıdır”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Palandöken, Brent petrolün varil fiyatının, petrol piyasasında devam eden arz fazlası nedeniyle 45 dolar seviyesinde işlem gördüğünü ve sürekli de düşüş trendi içerisinde olduğunu hatırlattı ve şu ifadeleri kullandı:

 “Dünyada petrolün varil fiyatı 45 seviyesine indi. Ancak tüm taleplerimize rağmen bu düşüşün akaryakıt pompa fiyatlarına yeteri kadar yansımaması dikkati çekiyor. Benzine geçen hafta 15 kuruş indirim yapıldığı halde motorinin fiyatı değişmedi. Bugün itibariyle benzine 15 motorine ise enaz 25 kuruş indirim yapılmalıdır”
 
“Asıl İndirim Mazota Yapılmalı”

Geçen hafta benzinin litre fiyatının toplam 15 kuruş ucuzladığını ancak motorine indirim yapılmadığına da dikkat çeken Palandöken, “Benzin ve mazot her ikiside ham petrolden üretiliyor. Birisine indirim yapılırken diğerine neden indirim yapılmıyor buna bir açıklık getirilmeli. Çünkü bugün esnaf ve sanatkar ile çiftçimizin en çok kullandığı yakıt tıpı mazot olduğu için ulaşımdan gıdaya varıncaya kadar her ürünün fiyatını olumsuz etkiliyor. Bu da enflasyonun artmasına sebep oluyor. Enflasyonun düşmesi ve halkın daha ucuz ulaşım ve gıda ürünlerinden faydalanmasını istiyorsak en çok indirim motorine yapılmalı. Mazota yapılacak indirim halkın yaşam kalitesini artırır, yoksulluğun önüne geçer. Onun için zaman kaybedilmeden artık tavan fiyat uygulamasına geri dönülmelidir" şeklinde konuştu.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.