Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs terörist galatasaray bugünün gündemi gündem özeti chp Covid19 enflasyon AİLE kılıçdaroğlu rusya

Palandöken: Sokaklar Yabancı Kelime Kirliliğinden Kurtarılmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Tabela standartlarına uymayan işyerleri, bazı belediyelerde olduğu gibi ülke genelinde denetlenmeli. Cadde ve sokaklar yabancı kelime kirliliğinden mutlaka kurtarılmalı” dedi.

TESK Genel Başkanı Palandöken, Türkçe tabela kullanımı konusunda açıklama yayımladı. Esnaflara tabela kirliliğini önlemek için TSE tarafından belirlenen standartlara uyma çağrısı yapan Palandöken, “Tabela standartlarına uymayan işyerleri, bazı belediyelerde olduğu gibi ülke genelinde denetlenmeli. Öte yandan tabelada Türkçe karakter kullananlara kademeli olarak vergi indirimi getirilirse Türkçe tabela kullanımı özendirilmiş olur. En önemlisi cadde ve sokaklar yabancı kelime kirliliğinden mutlaka kurtarılmalı” değerlendirmesinde bulundu.

"Yabancı Kelimelerden Oluşan Tabelalar Çevre Kirliliğine Neden Oluyor"

Bütün ticari kuruluşların kullandıkları tabelalar için belediyelere ilan ve reklam vergisi ödediğini anımsatan Palandöken, “Eğer Türkçe karakterli tabelaları kullananlara belli oranlarda indirim veya tabela vergisi muafiyeti getirilirse iş yeri sahipleri tabelalarda yabancı kelime kullanmaktan vazgeçer. Ülke genelindeki bazı belediyelerde olduğu gibi, en az yüzde 75’i Türkçe olmayan tabela kullanan iş yeri sahipleri uyarılmalı. Çünkü yabancı kelimelerden oluşan tabelalar hem vatandaşlar tarafından anlaşılmıyor hem de çevre kirliliğine neden oluyor. Yerli ürünlerimizin üretilip satıldığı iş yerlerinde bile dikkat çekmek için yabancı kelimelerin yazılı olduğu tabelalar kullanılıyor. Tüm iş yerleri TSE’nin belirlediği tabela standartlarına uymalı” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.