Öne Çıkanlar Arap Çinde kullanımda olan 5G baz istasyonu sayısı Çinde üniversite öğrenci sayısı Çin Büyükelçiliği Çin Yeni Bir Ticari Telekomünikasyon Uydusu Fırlattı Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Çeyiz Kadar Önemli

Palandöken: Sözleşmeler Yenilenirken Piyasa Koşulları Çok İyi Takip Edilmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Günlük döviz kurları üzerinden yüksek kira bedelleri talep edilirse piyasada bir fiyat karmaşası ortaya çıkar. Yakın çevredeki diğer mülk sahiplerinin de fiyatlarını artırarak kira bedellerinin iyice yükselmesine sebep olabilir. Bu yüzden sözleşmeler yenilenirken piyasa koşulları çok iyi takip edilmeli” dedi.

TESK Genel Başkanı Palandöken, alım-satım, kira ve iş sözleşmelerinin Türk Lirası üzerinden yapılmasını zorunlu kılan Cumhurbaşkanı Kararı’na ilişkin açıklama yayımladı. Döviz cinsinden imzalanan sözleşmelerin 30 gün içerisinde Türk Lirası’na çevrileceğini anımsatan Palandöken, “İçinde bulunduğumuz piyasa koşullarında bu kararın uygulanması hayati bir önem taşımaktadır. Çünkü TL’ye dönüş kararı, kirasını döviz ile ödeyen esnafı da mülk sahibini de yakından ilgilendiriyor. Artık kiracılar ay sonunda döviz kuru ne kadar olur diye kara kara düşünmeyecek. Mülk sahibi de kirasını alamamaktan endişe etmeyecek. Özellikle son zamanlarda dış güçler tarafından paramız üzerinde oynanan oyunlar ve ekonomideki gidişat açısından sözleşmelerde TL’ye dönüş kararı oldukça sevindirici” değerlendirmesinde bulundu.

“FİYAT KARMAŞASI ORTAYA ÇIKAR”

1 ay içinde Türk Lirası’na dönüştürülecek sözleşmelerde günlük döviz kurunun dikkate alınmaması gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Palandöken, “O mülkün değerine yakın olan ve TL ile sözleşme yapanların fiyatlarına uyum sağlanmalı. Günlük döviz kurları üzerinden yüksek kira bedelleri talep edilirse piyasada bir fiyat karmaşası ortaya çıkar. Yakın çevredeki diğer mülk sahiplerinin de fiyatlarını artırarak kira bedellerinin iyice yükselmesine sebep olabilir. Bu yüzden sözleşmeler yenilenirken piyasa koşulları çok iyi takip edilmeli. Kiraların piyasa koşullarına göre belirlenmesi kiracının da mülk sahibinin de lehine olacaktır” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.