Palandöken: Vatandaşlarımızı Türkçe Tabela Kullanmaya Özendirmeliyiz

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Caddelerimizin yabancı tabela kirliliğinden arınması için vatandaşlarımızı Türkçe tabela kullanmaya özendirmeliyiz” dedi.

TESK Başkanı Palandöken yaptığı açıklamada, tabela kirliliğini önlemek için Türkçe karakterli kelime kullananlardan vergi alınmaması gerektiğini ifade ederek, yabancı tabela kirliliğini engellemek ve Türkçe’nin yozlaşmasını önlemek için tüm iş yeri sahiplerine Türkçe tabela kullanmaları çağrısında bulundu.

“TÜRKÇE KELİME KULLANANLARA TABELA VERGİSİ MUAFİYETİ GETİRİLMELİ”

Yabancı kelimelerin kullanıldığı tabelaların görüntü kirliliği oluşturduğuna dikkat çeken Palandöken, “Yerli ürünlerimizin üretilip satıldığı iş yerlerinde bile dikkat çekmek için yabancı kelimelerin yazılı olduğu tabelalar kullanılıyor. Caddelerimizin yabancı tabela kirliliğinden arınması için vatandaşlarımızı Türkçe tabela kullanmaya özendirmeliyiz” ifadelerini kullandı. Tüm ticari müesseselerin kullandıkları tabelalar için belediyelere her yıl ilan ve reklam vergisi ödemekte olduğunu hatırlatan TESK Başkanı Palandöken, ”Eğer Türkçe karakterli tabelaları kullananlara tabela vergisi muafiyeti getirilirse iş yeri sahipleri tabelalarda yabancı kelime kullanmaktan vazgeçer. İş yeri sahiplerini özendirmek için tabelalarında Türkçe kelime kullananlara tabela vergisi muafiyeti getirilmeli” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.