Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI kızılay recep tayyip erdoğan operasyon başbakan binali yıldırım

Palandöken, “Vergilerimizi Zamanında Ödemenin Önemini Kavramalıyız”

29. Vergi Haftasının tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Güçlü bir ekonomi ve güçlü bir Türkiye için vergilerimizi tam ve zamanında ödemenin önemini hepimiz kavramalıyız. İlkokullardan itibaren verginin önemi okullarda anlatılmalı” dedi.

“GÜÇLÜ BİR EKONOMİ İÇİN VERGİ BİLİNÇİ ÖNEMLİ”

Şubat ayının son haftasını her yıl vergi haftası olarak kutladıklarını hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada “Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye sınırında yürütmekte olduğu Afrin harekatı, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak için güçlü bir savunmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türk milleti, içeriden ve dışarıdan organize bir şekilde çalışan şer odaklarına karşı tarih boyunca yekvücut olmuştur ve bundan sonra da olmaya devam edecektir. Aynı bilinci, güçlü bir ekonomi ve güçlü bir savunma için ülkemize ödeyeceğimiz vergilerimizle de göstermeliyiz” sözlerine yer verdi. 

“VERGİ BİLİNÇİ İÇİN BU HAFTAYI ÇOK İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ”

Vergi ahlakının ve vergi bilincinin çocuk yaşlarda kazanıldığının altını çizen Palandöken, “İlkokullarımızdan itibaren, çocuklarımızda başta vatandaşlık bilinci olmak üzere, vergi ödemenin önemini ve vergi ahlakını basit ve anlaşılır bir şekilde anlatan müfredatlar hazırlamalıyız. Maliye Bakanlığımız, son yıllarda hazırladığı kamu spotları, afişler ve broşürlerle, vergi bilincini oluşturmak amacıyla yoğun bir çaba sarf ediyor. İnanıyorum ki, vatandaşlarımızın da vergiye gönüllü uyumu arttıkça ülke ekonomimiz çok daha güçlü ve dışarıya karşı çok daha bağımsız bir noktaya gelecektir. Bu bilincin aşılanabilmesi için de vergi haftası gibi etkinlikleri çok iyi değerlendirmeliyiz. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın, vergi dairesi çalışanlarının ve Maliye Bakanlığı bürokratlarının vergi haftasını gönülden kutlarım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.