Öne Çıkanlar istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı Koç Holdingin 2023 yılı net karı 16 Mart 2024 Cumartesi Gündem Özeti

Perakende Satış Hacmi Bir Önceki Yılın Aynı Ayına Göre Yüzde 4,3 Azaldı

Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,3 azalırken, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2019 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,3 arttı. 

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK), Ağustos ayı Perakende Satış Endekslerini açıkladı. Buna göre; Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2019 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,3 azaldı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %5, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %5,8 azalırken, otomotiv yakıtı satışları %0,4 arttı.

Perakende satış hacmi bir önceki aya göre %0,3 arttı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2019 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %0,3 arttı. Aynı ayda gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %0,4, otomotiv yakıtı satışları %2,4 artarken, gıda, içecek ve tütün satışları %1,5 azaldı.

Perakende ciro bir önceki yılın aynı ayına göre %9,2 arttı

Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2019 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %9,2 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %17,4, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %8, otomotiv yakıtı satışları %1,7 arttı.

Perakende ciro bir önceki aya göre %0,1 azaldı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2019 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %0,1 azaldı. Aynı ayda gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %0,2, otomotiv yakıtı satışları %1,1 azalırken, gıda, içecek ve tütün satışları %0,7 arttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.