Öne Çıkanlar Goggle medicana fransa suvul toplum kuruluşları POLİS EKİPLERİ celal adan binali yıldırım Ltd. finansal sonuçları esnaf annesinin ölümüne sebeb oldu ORDU ankara itfaiyesi

Perakende Satış Yüzde 4.3 Arttı

Perakende satış hacmi, 2018 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4.3 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2018 yılının Haziran ayına ilişkin perakende satış endekslerini açıkladı. Buna göre, takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2018 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4.3 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 6.7, gıda dışı satışlar yüzde 5.5 artarken, otomotiv yakıtı satışları yüzde 1.5 azaldı.

Perakende Satış Hacmi Bir Önceki Aya Göre Yüzde 0.3 Azaldı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, 2018 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0.3 azaldı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0.8, otomotiv yakıtı satışları yüzde 0.5 azalırken, gıda dışı satışları ise aynı seviyede kaldı.

Perakende Ciro Yıllık Yüzde 21.7 Arttı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro, 2018 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1.9 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 2, gıda dışı satışlar yüzde 2, otomotiv yakıtı satışları yüzde 1.3 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro ise 2018 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21.7 artış gösterdi. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 19.7, gıda dışı satışlar yüzde 21.9, otomotiv yakıtı satışları yüzde 24.3 arttı.

Anahtar Kelimeler:
TüikYüzdePerakende
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.