Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk cumhurbaşkanı erdoğan terörist azerbaycan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

“POS Cihazlarından Alınacak Komisyonlara Sınır Geldi”

Esnaf ve sanatkârların kullandığı POS cihazlarından alınan komisyon oranlarına sınırlama getirilmesinin sevindirici ancak yeterli olmadığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “1 Kasım 2019 tarihinden itibaren Merkez Bankası tarafından bankaların üye işyerlerinden kesilen komisyon oranları 2’den 1.60’a düşürülüdü. Bu sevindirici bir karar. Gecikme faiz oranları ise 2.40’dan 2’ye düşürüldü. Alınan bu kararlar ile esnafımızın POS yükü eskiye oranla azalacak. Ancak yeterli değil” dedi. 

“İNDİRİMLER YETERLİ DEĞİL”

Yeni düzenleme ile Bankaların esnaftan alacakları POS cihazı komisyon oranının 1.60’ı geçemeyeceğini ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Şuanda böyle bir sınırlama yok. İsteyen istediği komisyonu alıyor. Ancak uygulama 1 Kasım’daün itibaren yürürlüğe girecek ve 1.60 dan fazla kimse komisyon talep edemeyecek. Bu kararla esnafımızın POS yükü azalacak. Ayrıca alışvcerişlerdoeki faizç oranları da 2.40’dan 2’ye düşürüldü. Asgari ödeme yapılması halinde kalan borca uygulanan gaiz oranı da 2’den 1.60’a düşürüldü. Bu oranlar  enflasyona oranla halen yüksek. Daha da düşürülmeli. Bu arada komisyona sınır getirilmesi önemli. İsteyen istediği gibi komisyon alamayacak” diye konuştu.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.