Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Roche Satışlarını 12,4 milyar İsviçre Frangı’na yükseltti

Dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketlerinden Roche, 3 aylık finansal sonuçları ile dikkatleri üzerine çekt

Dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketlerinden Roche yılın ilk 3 ayında satışlarını yüzde 4 artırarak, 12,4 milyar İsviçre Frangı’na yükseltti.

Roche Grubu CEO’su Severin Schwan "Yıla hem İlaç hem de Diagnostik bölümlerimizde sağlam bir büyümeyle başladık. Önemli araştırma ilaçlarının başvuru süreçleri devam ediyor. Genel olarak, 2016 yılına ilişkin hedeflerimize ulaşmada doğru yoldayız” dedi.

İlaç satışını 9,8 Milyar İsviçre Frangı'na yükseltti.  

Merkezi İsviçre Basel'de bulunan, dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketlerinden biri olan  Roche, 3 aylık finansal sonuçları ile dikkatleri üzerine çekti. İlaç bölümünde satışlar %4'lük artışla 9,8 milyar İsviçre Frangı’na yükselirken, Avrupa'da %5 büyüme kaydedildi. Diagnostik satışları ise ağırlıklı olarak Asya-Pasifik (+%16) ve Latin Amerika'da (+%21) sağlanan güçlü büyüme sayesinde %5'lik artışla 2,6 milyar İsviçre Frangı’na yükseldi.

Grubun ilk 3 aylık performansını yorumlayan Roche CEO’su Severin Schwan, “Yıla hem ilaç hem de diagnostik bölümlerimizde sağlam bir büyümeyle başladık. Önemli araştırma ilaçlarımızın pazarlama başvuru süreçleri devam ediyor. FDA mesane kanseri ve MS alanındaki ilaçlarımız için “devrim yaratan ilaç” sıfatı verdi. Genel olarak, 2016 yılına ilişkin hedeflerimize ulaşmada doğru yoldayız” dedi.

2016'da, Roche’un satışlarının sabit döviz kurlarında düşük ile orta tek haneli bir büyüme göstermesini bekliyor.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.