Öne Çıkanlar bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı leblebi tozu dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu erhan çelik YDG-H güney kore mevlüt çavuşoğlu akdeniz üniversitesi gölbaşı ankara

Rusya’dan Türkiye’ye Gaz Sevkiyatında Büyük Artış

Rusya’dan Türkiye’ye yapılan doğalgaz sevkiyatının bu yılda önemli ölçüde arttığı bildiriliyor. Gazprom Başkanı Aleksey Miller, 1 Ocak - 13 Kasım 2017 tarihleri arasında Türkiye'ye gaz sevkiyatının yüzde 21.7 artarak 24.8 milyar metreküpe yükseldiğini açıkladı. 

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aleksey Miller, yılın başından bu yana Türkiye'ye gaz sevkiyatının yüzde 21.7 arttığını belirtirken  "Türkiye'de Rus gazına olan talep çok yüksek. Eldeki verilere göre Gazprom, Türkiye'ye bugün itibarıyla 24.8 milyar metreküp gaz sevk etti. Bu, 2016'nın aynı döneminde gerçekleşen rakamın yüzde 21.7 ve 4.4 milyar metreküp üzerinde" dedi. 

Sputnik’e göre, Türkiye'ye 2016 yılının tamamında toplam 24.8 milyar metreküp gaz ihraç ettiklerine dikkat çeken Miller, bu rakamın 10 buçuk ayda gerçekleşmesinin çok iyi bir sonuç olduğunu kaydetti.

“TÜRK AKIMI'NA OLAN İHTİYAÇ GÖRÜLÜYOR”

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Türkiye’ye gaz sevkiyatındaki önemli artışa dikkat çekerken oluşan tablonun inşası devam eden “Türk Akımı” doğalgaz boru hattına olan ihtiyacı da gözler önüne sergilediğini de belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.