Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Sabancı Holding'den Çimento Fiyatlarına Zam İddialarına İlişkin Açıklama

Sabancı Holding Çimento Grubu, Son günlerde çimento sektöründeki fiyat artışları hakkında çıkan haberlere ilişkin; "Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı’na Topluluk olarak verdiğimiz destek sebebiyle, normal şartlar altında maliyet artışları nedeniyle, yıl içerisinde yapılması gereken fiyat düzenlemeleri yapılmamıştır. Mevcut durumda işlerimizin sürekliliği ve global pazarlardaki rekabetçi konumumuzun korunabilmesi adına Ocak 2019’dan itibaren bazı fiyat düzenlemeleri kaçınılmaz bir hal almıştır. Ancak ülkemiz ekonomisine destek için Topluluğumuz haberlerde bahsi geçen %40 oranında bir zam yapmayı planlamamaktadır." dedi

Sabancı Holding Çimento Grubu,  çıkan haberlere ilişkin yayımladığı açıklamasında; "Bilindiği gibi çimento üretiminin ana girdilerine yıl içinde gelen artış nedeniyle fiyat ve üretim maliyeti arasındaki makas üretici aleyhine daralmıştır. Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı’na Topluluk olarak verdiğimiz destek sebebiyle, normal şartlar altında maliyet artışları nedeniyle, yıl içerisinde yapılması gereken fiyat düzenlemeleri yapılmamıştır.


Mevcut durumda işlerimizin sürekliliği ve global pazarlardaki rekabetçi konumumuzun korunabilmesi adına Ocak 2019’dan itibaren bazı fiyat düzenlemeleri kaçınılmaz bir hal almıştır. Ancak ülkemiz ekonomisine destek için Topluluğumuz haberlerde bahsi geçen %40 oranında bir zam yapmayı planlamamaktadır. Topluluk olarak birinci önceliğimiz her zaman olduğu gibi bugün de ülkemiz ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmaktır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.