Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Sanayi Ciro Endeksi 1,3 Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,3 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart 2016 Sanayi Ciro Endeksini açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,3 azaldı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde; 2016 yılı Mart ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 3,3 artarken imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,5 azaldı.

 

TOPLAM SANAYİ CİRO ENDEKSİ BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 7,4 ARTTI

Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde; 2016 yılı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 5,7 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 7,4 arttı.

 

ANA SANAYİ GRUPLARINDA EN YÜKSEK AZALIŞ SERMAYE MALI İMALATINDA GERÇEKLEŞTİ

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre, 2016 yılı Mart ayında bir önceki aya göre en yüksek azalış yüzde 4,0 ile sermaye malı imalatında gerçekleşti.

 

EN YÜKSEK AZALIŞ FABRİKASYON METAL ÜRÜNLERİ İMALATINDA GERÇEKLEŞTİ

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Mart ayında bir önceki aya göre en yüksek azalış yüzde 8,1 ile makine ve teçhizat hariç fabrikasyon metal ürünleri imalatında gerçekleşti. Bu azalışı yüzde 6,8 ile tütün ürünleri imalatı ve yüzde 5,7 ile diğer ulaşım araçlarının imalatı takip etti.

 

EN YÜKSEK ARTIŞ DİĞER İMALATLARDA GERÇEKLEŞTİ

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Mart ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 21,9 ile diğer imalatlarda gerçekleşti. Bu artışı yüzde 5,7 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı ve yüzde 4,0 ile mobilya hariç ağaç, ağaç ve mantar ürünleri imalatı takip etti.

 

TOPLAM SANAYİ CİRO ENDEKSİ BİR ÖNCEKİ ÇEYREĞE GÖRE YÜZDE 1,0 ARTTI

2016 yılı birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi yüzde 1,0 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11,1 arttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.