Öne Çıkanlar meclis KENAN DOĞULU gülben ergen Ebru Gündeş tarkan deprem ambulans kıbrıs 2016 yıl bütçesi İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu ted muş

Sanayi Üretimi Yüzde 7 Arttı

Sanayi üretimi kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,3 artarken bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2017 Kasım ayı sanayi üretim endeksini açıkladı. Buna göre, sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7 oranında arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde de, 2017 yılı Kasım ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,9, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 7,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 6,7 arttı.

BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE ARTIŞ YÜZDE 0,3

Sanayi üretimi bir önceki aya göre ise yüzde 0,3 oranında arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde ise, 2017 yılı Kasım ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 3,2 artarken imalat sanayi sektörü endeksi aynı kaldı. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 0,8 arttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.