Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

"Sektörde Sağlıklı Ve Sürdürülebilir Bir Gelişimi Hedefliyoruz"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek 2016 yılının sigortacılık sektörü açısından önemli bir yıl olduğunu  “Sigortacılık sektöründe prim üretimi, karlılık ve öz sermaye artırımında başarılı bir yıllı geride bıraktık. 14 milyar TL sermayeyle 2 milyar TL kar elde etmemiz neticesinde sermayenin karlılığa oranı %14,6’ya ulaştı” dedi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Çırağan Sarayı’nda yapılan Türkiye Sigorta Birliği Genel Kurulu’ndaki konuşmasında; "sigortacılık sektörünün sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde gelişimini hedeflediklerini , trafik sigortasında 2015-2016 yıllarındaki artışların temel sebeplerini araştırarak köklü çözümler geliştirdiklerini ve 12 Nisan itibariyle tavan prim uygulamasına geçtiklerini vurguladı. Bireysel emeklilik ve otomatik katılımda iseTürkiye’nin önemli aşama kaydettiğini ifade eden Şimşek, devletin sağladığı % 25 katkı payının dünyada örnek oluşturacak oranda olduğunun altını çizdi. Tarım sigortacılığında bir havuz oluşturduklarını belirten Şimşek, devletin % 50’sini karşıladığına işaret ederek diğer ülkelerin bu modeli örnek aldığını sözlerine ekledi. Son olarak Türkiye’de DASK sigortasından faydalanan 7,8 milyon kişiyle %44 oranına ulaştıklarını belirten Şimşek deprem bölgelerinde bu oranın arttığına İstanbul’da ise % 54 olduğunu ifade etti." etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.