Sektörel Güven Endeksleri Haziran’da Düştü

Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0.8, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 2.8, inşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 2.4 oranında azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2018 yılının Haziran ayına ilişkin sektörel güven endeksi verilerini açıkladı. Buna göre mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Haziran ayında yüzde 0.8 oranında azalarak 91.2 değerine düştü. Hizmet sektöründe bir önceki aya göre iş durumu ve hizmetlere olan talep endeksleri sırasıyla yüzde 5.6 ve yüzde 3.3 azalırken, hizmetlere olan talep beklentisi endeksi yüzde 5.5 arttı.

Perakende ticaret sektörü güven endeksi, Haziran ayında yüzde 2.8 oranında azalarak 94.4 oldu. Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre, iş hacmi-satışlar ve mevcut mal stok seviyesi endeksleri sırasıyla yüzde 9.3 ve yüzde 3.1 azalırken, iş hacmi-satışlar beklentisi endeksi yüzde 3.4 arttı

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 77.2 iken, Haziran ayında yüzde 2.4 oranında azalarak 75.3 değerine düştü. İnşaat sektöründe bir önceki aya göre, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve toplam çalışan sayısı beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 5.1 ve yüzde 0.4 azaldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.