Öne Çıkanlar AİLE gündem özeti Melatonin hormonu Kuru Gürültü Covid19 Medikal Aile Terapisi nedir CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli

Sektörel Güven Endeksleri Temmuz Ayında Arttı

Hizmet sektörü güven endeksi Temmuz ayında yüzde 0.7 aratarak 91.9, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 3.1 oranında artarak 97.3, inşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 2.4 oranında artarak 77.1 değerine yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 yılının Temmuz ayına ilişkin sektörel güven endeksini açıkladı. Buna göre, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Haziran ayında 91.2 iken, Temmuz ayında yüzde 0.7 oranında artarak 91,9 değerine yükseldi. Hizmet sektöründe bir önceki aya göre iş durumu ve hizmetlere olan talep endeksleri sırasıyla yüzde 2.5 ve yüzde 1.9 artarken, hizmetlere olan talep beklentisi endeksi yüzde 1.8 azaldı.

Perakende Ticaret Sektörü Güven Endeksi Yüzde 3.1 Arttı

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi, Temmuz ayında yüzde 3.1 oranında artarak 97.3 değerine yükseldi. Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre iş hacmi-satışlar, mevcut mal stok seviyesi ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 3,.8, yüzde 3.4 ve yüzde 2.1 arttı.

İnşaat Sektörü Güven Endeksi Yüzde 2.4 Arttı

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi, Temmuz ayında yüzde 2.4 oranında artarak 77.1 değerine yükseldi. İnşaat sektöründe bir önceki aya göre alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve toplam çalışan sayısı beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 2.7 ve yüzde 2.3 arttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.