Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin ak parti Afrin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Akşener Hakkari AİLE kosgeb Argylle: Gizli Casus Op. Dr. Volkan Erdoğan

Şimşek: "Önümüzdeki Dönemde Kapsamlı Reform Gündemimizi Hayata Geçireceğiz"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, büyüme rakamlarının olumlu olduğunu fakat tek başına yeterli olmadığını belirterek, “Önümüzdeki dönemde bu performansı daha da artırmak ve ekonomimizin yapısal dönüşümünü hızlandırmak için kapsamlı reform gündemimizi kararlılıkla hayata geçireceğiz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2017 yılı ikinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi. Şimşek, 2017 yılı ikinci çeyreğinde ekonominin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 büyüdüğünü, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış GSYH büyümesinin bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,1 olarak gerçekleştiğini, böylece yılın ilk yarısında büyüme hızının yıllık yüzde 5,1’e ulaştığını ifade etti.

İç ve dış talebin büyümeye pozitif katkı sağlamasıyla dengeli büyümenin ikinci çeyrekte de devam ettiğini belirten Şimşek, yurtiçi talebin büyümeye 3,2 yüzde puan, net dış talebin 1,8 yüzde puan katkı sağladığının altını çizdi. Şimşek, önemli pazarlardan Avrupa ile emtia ihracatçısı ülkelerin güçlü talebi ve turizm gelirlerindeki artış sonucunda mal ve hizmet ihracatının ikinci çeyrekte yıllık yüzde 10,5 büyüdüğünü kaydetti.

Sağlanan Güçlü Büyüme Olumlu Ancak Tek Başına Yeterli Değildir”   
                       

16 Nisan referandumundan sonra belirsizliklerin azalması ile finansal piyasalarda belirgin bir pozitif eğilim görüldüğünü ifade eden Şimşek, hem reel kesim güveninin hem de tüketici güveninin toparlandığını belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Kaynaklarını ve etkinliğini artırdığımız Hazine destekli Kredi Garanti Fonu kefalet sistemi ikinci çeyrekten itibaren ticari krediler kanalıyla ekonomik büyümeyi destekliyor. 2017 yılı üçüncü çeyreğine ilişkin öncü göstergeler de güçlü ekonomik büyümenin ivme kazanarak devam ettiğini göstermekte.
Sağlanan güçlü büyüme olumlu ancak tek başına yeterli değildir. Bu büyümenin kapsayıcı olması temel önceliğimizdir. İstihdamı arttırmaya yönelik aldığımız tedbirler ve ekonomik büyümedeki ivmelenme sonucunda, 2017 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki yılsonuna göre yaklaşık 600 bin kişiye ilave istihdam sağladık. Böylece 2017 yılı başından itibaren işsizlik oranında kademeli düşüş gerçekleşti.”

“Kapsamlı Reform Gündemini Kararlılıkla Hayata Geçireceğiz”

Türkiye’nin son 15 yılda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen sağlam ekonomik temelleri sayesinde ortalama yüzde 5,7 oranında güçlü bir büyüme performansı sergilediğini kaydeden Şimşek, önümüzdeki dönemde bu performansı daha da artırmak ve ekonominin yapısal dönüşümünü hızlandırmak için kapsamlı reform gündemini kararlılıkla hayata geçireceklerini bildirdi. Şimşek, siyasi belirsizliklerin ortadan kalktığı bu dönemde yapısal reformların sağlayacağı katkı ile yüksek gelir seviyesine ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.