Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Şimşek’ten Enflasyon Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Enflasyon beklentileri fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler TCMB tarafından yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın enflasyona ilişkin soru önergesini Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yazısıyla yanıtladı.

2017 yılında Türk Lirası'ndaki değer kaybı, ithalat fiyatlarındaki yükseliş, gıda fiyatlarındaki gelişmeler ve toplam talep koşullarındaki güçlü seyirin enflasyonun hedefin üzerinde gerçekleşmesinde belirleyici olduğunu belirten Şimşek, şunları kaydetti:

“TCMB, 2017 yılı boyunca enflasyon görünümündeki bozulmayı sınırlamak amacıyla parasal sıkılaşmayı kademeli olarak güçlendirmiştir. TCMB, 2018 yılı Ocak ayı PPK toplantısı kararında da belirtildiği üzere önümüzdeki dönemde de enflasyon görünümünde baz etkisi ve geçici faktörlerden bağımsız, belirgin  bir iyileşme ve hedeflerle uyum sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruşunu kararlılıkla sürdürecektir. TCMB, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya ve para politikası kararlarını enflasyon görümüne bağlı olarak vermeye devam edecektir. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler TCMB tarafından yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.