Öne Çıkanlar LISCR Istanbul Bölge Müdürü Erhan Esinduy izmir Çin Yeni Enerji Araç Kullanımını Teşvik Ediyor yaz dönemine ait online kültür alışverişi Engin Fırat Kızılcahamam Ankara Festivalinde Yerini Aldı 30 Temmuz 2017 Gündemi THM Sanatçısı Zeynep İlhan İzmir Cumhuriyet Savcısı Ömer Doğruöz rebel rover yarış atı kaç km yüzdü maliye bakanı ekonomi

Tahıllar ve Diğer Bitkisel Ürünler'de En Yüksek Yeterlilik Derecesi Buğday'da Gerçekleşti

TÜİK bitkisel ürün denge tablolarını açıkladı. Buna göre, en yüksek yeterlilik derecesi yüzde 111.7 ile buğday'da gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) bitkisel ürün denge tablolarından ‘tahıllar ve diğer bitkisel ürünleri’ açıkladı. Buna göre, Toplam tahıl ürünlerinde 2017-2018 piyasa döneminde yurt içi üretimin yurt içi talebi karşılama derecesi %98 olarak gerçekleşti. Toplam tahıl üretiminde en büyük paya sahip olan buğdayın yeterlilik derecesi %111,7, yem sanayinin en önemli girdilerini oluşturan arpanın yeterlilik derecesi %90,2 mısırın ise %73,3 olarak gerçekleşti.

Kuru baklagillerden yeterlilik derecesinin en yüksek olduğu ürün %89,6 ile kırmızı mercimek oldu. Nohutun yeterlilik derecesi ise %87,5 olarak gerçekleşti.

Yenilebilir kök ve yumrular grubundan patateste yeterlilik derecesi %103,5, yağlı tohumlar ürün grubundan ayçiçeğinde %64,3, soyada %4,8 ve kolzada %70,3 düzeyinde oldu.

Toplam şeker üretiminin büyük kısmı yurt içinde tüketilmiş olup, yeterlilik derecesi %116,1 olarak gerçekleşti.
 

Seçilmiş ürünlerin yeterlilik dereceleri, 2017-2018

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.